Foto: DELFI

Jūrmalas Pumpuru vidusskolas nesen renovētā jaunā korpusa gaitenī 20 metru garumā nokrituši piekaramie griesti, Šajā vietā bērni negadījuma mirklī nav atradušies, informē Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Bērni un skolas pasniedzēji no mācību iestādes evakuēti, informē notikušā aculiecinieki.

Zināms, ka skolā nule kā noslēdzies remonts. Kāda audzēkņa mamma skaidro, ka sākotnēji ieslēgusies ugunsdrošības signalizācija, bet tad atskanējis būkšķis un bērni no iestādes evakuēti.

Uz notikuma vietu devusies viena mediķu brigāde, tomēr viņiem nav ziņu, ka būtu kādi cietušie. Arī ugunsdzēsēju brigādes ieradušās notikuma vietā. Jūrmalas pilsētas domē portālam "Delfi" sacīja, ka pašlaik eksperti mācību iestādē apzina radīto bojājumu apmērus.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile skaidroja, ka sākotnēji piekaramie griesti nokrituši mazākā platībā, bet nu jau bojātā daļa ir aptuveni 20 metrus gara.

Rīt Pumpuru 1-7.klases skolēniem, kam mācības notika jaunajā korpusā, mācības nenotiks, tomēr vecāki ir laipni aicināti savas atvases vest uz skolu, kas nodrošinās viņu pieskatīšanu vecajā korpusā. Savukārt, sākot no trešdienas, šiem skolēniem tiks nodrošinātas mācības Jaundubultu vidusskolā.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka būvdarbus skolā īstenoja uzņēmums SIA "SZMA Rīga", jo 2011.gadā šī firma uzvarēja Jūrmalas pilsētas domes izsludinātajā konkursā par skolas jaunā korpusa renovāciju par 777 004 latiem (1 105 580 eiro).

Jūrmalas domē portālu "Delfi" informēja, ka būvdarbu garantija ir līdz 2015.gada 30.augustam. "SZMA Rīga" projektam piesaistījis arī apakšbūvniekus.

Uzņēmuma pārstāvji arī devušies uz notikuma vietu.

"Lursoft" datu bāzes informācija liecina, ka ir sākts "SZMA Rīga" maksātnespējas process.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!