Foto: LETA

Piektdien, 5.decembrī Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā pabeigts nobrukušo griestu remonts, kurā pilnībā pārbūvētas griestu konstrukcijas pirmā stāva gaitenī, kā arī otrajā un trešajā stāvā, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Ar remonta pabeigšanu skola atsākusi ierasto mācību grafiku, un skolēni turpina mācības savās klasēs.

Remontdarbus saistībā ar garantiju nodrošināja maksātnespējīgās SIA "SZMA RĪGA" parādnieka pārstāvji par saviem līdzekļiem. "Ar atvieglojumu varu apgalvot, ka šobrīd skola ir 100% droša," sacījusi Pumpuru vidusskolas direktore un Jūrmalas pilsētas domes deputāte Irēna Kausiniece.

Kausiniece norādījusi, ka pēc negadījuma "katrs kvadrātmetrs tika pārbaudīts teju ar lupu, lai novērstu jebkādas aizdomas par drošības riskiem". Tāpat viņa pauda cerību, ka notikušais rezonēs arī būvnieku sirdsapziņā, lai "sabiedrisko ēku drošība stāvētu pāri vēlmei ietaupīt, nopelnīt vai noblēdīt".

Kā norādījusi pilsētas dome, remontdarbu pieņemšanas brīdī sertificēts būvinženieris un uzņēmuma "A-mant" pārstāvis Imants Dreiblats apstiprinājis, ka griestu pārbūve veikta kvalitatīvi un droši. "Pieļautās būvniecības kļūdas šīs pietiekami vienkāršās konstrukcijas radīšanā ir novērstas, bet svarīgi apzināties, ka katram savā vietā precīzi jāveic savs darbs, sākot no materiālu piegādātājiem, līdz darba veicējiem un pieņēmējiem," sacījis būvinženieris.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 6.oktobrī Jūrmalā, Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā, pirmā stāva gaitenī apmēram 20 metru garumā nokrita iekārto griestu konstrukcijas un plāksnes. Tāpat tika bojātas arī virs tiem uzstādītās komunikācijas. Negadījumā neviens cilvēks necieta.

Eksperti slēdzienā norādīja uz neatbilstošu konstrukcijas stiprinājumu izmantošanu būvniecības laikā. Par notikušo Valsts policija ierosināja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 20.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Kā portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā, izmeklēšana kriminālprocesā patlaban joprojām turpinās.

Tāpat jau ziņots, ka pēc notikušā uz laiku no pienākumu pildīšanas tika atstādināts Jūrmalas pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītājs Māris Demme. Viņam kā pašvaldības pārstāvim par Pumpuru vidusskolas jaunā korpusa renovāciju un Būvniecības nodaļas darba organizēšanu izteikts rājiens.

Kopš 24.novembra Demme strādā Pilsētplānošanas nodaļā, kur amata pienākumi nav saistīti ar būvniecības procesu organizēšanu vai uzraudzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!