Foto: LETA

Pumpuru vidusskolas pirmajā stāvā pabeigti nobrukušo griestu remontdarbi un šonedēļ darbs sākts otrajā stāvā, informēja Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile.

Pēc negadījuma atstādinātais Būvniecības nodaļas vadītājs Māris Demme joprojām ir atstādināts. Atbildīgais par notikušo vēl nav noskaidrots.

Kā ziņots, Pumpuru vidusskolas atjaunotā korpusa pirmā stāva gaitenī 6.oktobrī nobruka iekaramie griesti apmēram 20 metru garumā. Negadījumā neviens necieta.

Pēc negadījuma Jūrmalas mērs Gatis Truksnis atstādināja domes Būvniecības nodaļas vadītāju Demmi. Par negadījumu sākts arī kriminālprocess.

Oktobra beigās tika sākta griestu atjaunošana. Remontdarbu grafiks paredzēja pārbūvēt pirmā stāva griestus divu nedēļu laikā. Savukārt otrā un trešā stāva gaiteņu griestu, kur izmantota analoga konstrukcija, stiprināšana un remontdarbi paredzēti novembra otrajā pusē pēc Valsts policijas ekspertīžu pilnīgas pabeigšanas, iepriekš norādījuši Jūrmalas domes pārstāvji.

Remontdarbus uz garantijas pamata nodrošina maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību "SZMA RĪGA" parādnieka pārstāvji par saviem līdzekļiem. Saskaņā ar 2011.gadā noslēgto būvdarbu līgumu Pumpuru vidusskolas jaunā mācību korpusa renovācijas veicējs "SZMA RĪGA" atbild par izpildīto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti, atbilstību tehniskajām prasībām un ekspluatācijas drošību garantijas laikā - 36 mēnešus pēc objekta nodošanas ekspluatācijā jeb līdz 2015.gada 30.augustam.

Līdz ar to visi remontdarbi veicami un saistītās izmaksas sedzamas no būvuzņēmēja līdzekļiem, pamatojoties uz līgumā noteikto garantijas laikā radušos defektu novēršanu.

Vienlaikus Jūrmalas pilsētas pašvaldība uzdevusi līdz šā gada beigām tehniski apsekot vēl deviņus sabiedriskos objektus - pirmsskolas izglītības iestādes "Lācītis" un "Austras koks", Ķemeru, Kauguru un Jaundubultu vidusskolas, Ķemeru pasta ēku, bērnu namu "Sprīdītis", Internātskolas internāta ēku, kā arī Mežmalas vidusskolu un tai piegulošo Jūrmalas peldēšanas skolu, lai gūtu pilnu pārliecību par objektu ekspluatācijas drošību un tajos veikto būvdarbu kvalitāti.

Jau ziņots, ka piekaramie griesti bija iebrukuši vēl vienā izglītības iestādē - Rīgas 19.vidusskolas sporta hallē. Negadījums noticis naktī, un neviens nav cietis. Tā cēlonis bijis lielais nokrišņu daudzums un aizsērējums jumta ūdens novadīšanas sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!