Foto: Aizsardzības ministrija
Ceturtdienas rītā ugunsgrēks purvā Mazsalacas novada Ramatas pagastā lielā platībā nedeg ar atklātu liesmu, bet gan gruzd, taču, saulei nožāvējot mitrumu un turpinoties vējam, degšana dažviet atsākusies un ir sadūmojums, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD skaidroja, ka cīņu ar atklātām liesmām sekmējuši ne vien glābēji, kas ugunsgrēku dzēsa kā dienā, tā naktī, bet arī gaisa mitrums.

Notikuma vietā – Saklaura (Oļļas) purvā – kopā ar Valsts meža dienestu strādā vairāk nekā 80 VUGD darbinieku. Dzēšanā iesaistīti arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no apkārtējiem novadiem un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopters, kas ar liesmām cīnās no gaisa.

Naktī uz ceturtdienu palīgā dzēst ugunsgrēku ieradušies arī Igaunijas glābšanas dienesta darbinieki.

Jau ziņots, ka otrdienas, 31. jūlija, vakarā Mazsalacas novada Ramatas pagastā izcēlies ugunsgrēks meža purvā. Trešdien ugunsgrēka dzēšanā tika iesaistīts arī helikopters un atbilstoši noslēgtajam starpvaldību sadarbības līgumam lūgta palīdzība Igaunijas glābšanas dienestam.

Trešdien pulksten 11.43 VMD piesaistīja VUGD palīdzību ugunsgrēka dzēšanā. Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no apkārtējiem novadiem.

VMD atklāj, ka uzreiz pēc izsaukuma saņemšanas sākta dzēšana, lai ierobežotu ugunsgrēka teritoriju. Sarežģītās piekļuves un situācijas dēļ pirmajās stundās gan neizdevās ugunsgrēku likvidēt. VMD skaidro, ka piekļuvi ugunsgrēka vietai un arī dzēšanas darbus apgrūtina akači, kas ir purva teritorijā. Vistuvākais ceļš, no kura var sasniegt ugunsgrēka vietu, ir divu kilometru attālumā.

Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs Harijs Rokpelnis(''Mazsalacas novadam'')iepriekš norādījis, ka ugunsgrēks, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!