Vairākums Latvijas iedzīvotāju - 51% - savu esošo mājokli uzskata par nepietiekami lielu, lai visi tajā dzīvojošie iemītnieki justos komfortabli, liecina “SEB bankas” un “E-spy” veiktais pētījums.
Pētījums liecina, ka vīrieši ir daudz prasīgāki pret mājokļa platību nekā sievietes. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1400 Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, ar sava mājokļa platību bija apmierinātas 51% sieviešu un tikai 45% vīriešu.

Latvieši ir mazāk apmierināti ar sava mājokļa telpu platību - savu apmierinātību pauduši 46% aptaujāto, tai pat laikā cittautiešu apmierinātība ar savas mājvietas platību ir par 12 procentpunktiem lielāka - 58%.

Apmierinātāki ar savas dzīves telpas platību ir Rīgā dzīvojošie. 54% no rīdziniekiem aptaujā apstiprina, ka viņu mājoklis ir pietiekami plašs visiem tā iemītniekiem. Mazāk apmierināti ir Rīgas rajonā un citās pilsētās dzīvojošie - attiecīgi 46% un 44%. Vismazāk apmierināti ar mājokļa platību ir laukos dzīvojošie cilvēki - šeit salīdzinoši mazāk, 37%, pauž apmierinātību ar dzīves telpas platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!