Vairāk nekā pusei - 52% - no potenciālajiem mājokļa pircējiem nepieciešamība pēc jauna mājokļa ir aktuāla un neatliekama, liecina "Hansabankas" veiktā aptauja.
Kā informēja bankas preses sekretārs Ivars Svilāns, atbildot uz jautājumu, kādi ir jauna mājokļa iegādes iemesli, 22% aptaujāto teica, ka vēlas iegādāties jaunu mājokli, jo ir uzsākuši kopdzīvi ar partneri vai apprecējušies. 17% nepieciešams jauns mājoklis, jo ir problēmas ar esošo dzīvesvietu, piemēram, beidzies īres līguma termiņš.

Savukārt 13% gaida ģimenes pieaugumu, kas motivē iegādāties jaunu mājvietu.

"Hansabankas" aptauja tika veikta izstādes "Jaunās mājas rudenī" laikā no 15.septembra līdz 16.septembrim, aptaujājot gandrīz 500 apmeklētājus.

Izstādes apmeklētāji uz mājokļa iegādi raugās nopietni un pārdomāti. Aptaujas dati rāda, ka 89% mājoklī plāno dzīvot vairāk nekā sešus gadus. Tādi cilvēki, kas meklē dzīvokli 1-2 gadiem, ir tikai nepilns procents.

Vislielākā interese ir par dzīvokļiem jaunā daudzdzīvokļu mājā - par šo mājokļa veidu interesējas 57,4% respondentu. Salīdzinoši augsta interese bija par jaunuzceltām privātmājām - gandrīz 25% cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!