Foto: stock.xchng

Pusgadu ilgās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) laikā Latvijā varētu notikt aptuveni 200 dažāda formāta ES līmeņa pasākumi, liecina pašreizējās Ārlietu ministrijas aplēses.

Trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē sekretariāta vadītāja Inga Skujiņa sacīja, ka 3.aprīlī vai 10.aprīlī Ministru kabinets lems par budžeta piešķiršanu jaunizveidotajam Latvijas prezidentūras ES Padomē 2015.gadā sagatavošanas sekretariātam. Skujiņa pēc sēdes žurnālistiem sacīja, ka sekretariātam šim gadam budžetā būtu nepieciešami vairāk nekā 200 000 latu.

Skujiņa norādīja, ka sekretariāta budžeta apstiprināšana ļaus iestādei atrast darbam nepieciešamās telpas un pieņemt darbiniekus. Šogad sekretariātā strādās desmit cilvēki, nākamgad - 40, bet 2014.gadā - no 60 līdz 70.

Jaunie darbinieki tiks meklēti atklātos konkursos un valsts pārvaldē. Sekretariātā varētu strādāt cilvēki ar pieredzi diplomātiskajā dienestā, kam būs nepieciešamas izmaiņas likumos, lai šie cilvēki nepazaudētu diplomātisko rangu.

Skujiņa sacīja, ka patlaban sekretariāts nodarbojas ar tehniskiem jautājumiem par sekretariāta darbību, kā arī ar prezidentūras sagatavošanas saturiskiem jautājumiem un nepieciešamo finansējumu, kas tiks skatīts kontekstā ar nākamā gada valsts budžetu. Tāpat tuvāko mēnešu laikā plānotas desmit nozaru diskusijas, kas noslēgsies ar plašām sabiedriskām debatēm un otru diskusiju parlamentā.

Jau ziņots, ka ar valdības rīkojumu izveidots Latvijas prezidentūras ES Padomē 2015.gadā sagatavošanas sekretariāts. Tā ir ārlietu ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt savlaicīgu un kvalitatīvu Latvijas sagatavošanos prezidentūrai ES Padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!