Foto: Publicitātes foto



Neveiksmīgi pakrītot, Zemgalē kāda pusotru gadu veca meitene uzkritusi uz zāģa, ar kuru tobrīd zāģēta malka, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bukša.

Mazulis guvis nopietnus savainojumus un smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, kur personālu konsultē un palīdz arī NMPD Specializētās medicīnas centra darbinieki.

Savukārt Kurzemē 70 gadus vecs vīrietis sev uzlējis no katla verdošu ūdeni, gūstot abu pēdu apdegumus. Sirmgalvis ar apdegumiem nogādāts slimnīcā. Savukārt Zemgalē 35 gadus vecs vīrietis rīkojies ar sērkociņiem vietā, kur blakus atradusies benzīna tvertne. Uzliesmojuma rezultātā vīrietis guvis sejas, roku un ceļgalu apdegumus, un mediķi vīrieti nogādājuši specializētā klīnikā Rīgā.

Kāds 48 gadus vecs vīrietis Vidzemē ar ripzāģi, zāģējot malku, iezāģējis sev rokā. Analogs negadījums noticis arī Vidzemē, kur smagas traumas, tostarp vairāku pirkstu daļēju traumatisku amputāciju, guvis 81 gadu vecs vīrietis. Mediķi vīrieti nogādājuši specializētā klīnikā Rīgā.

Kurzemē piecus mēnešus veca meitenīte izkritusi no gultas un guvusi galvas traumu. Tāds pats negadījums noticis arī Latgalē ar astoņus mēnešus vecu bērnu. Abi zīdaiņi nogādāti slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1082 izsaukumus, no kuriem 246 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!