Foto: DELFI
Nākamajā pirmdienā, 26. aprīlī, pulksten 13 Rojas novada domes ārkārtas sēdē lems par domes priekšsēdētājas Evas Kārkliņas atbrīvošanu no amata, apstiprināja Kārkliņa.

Pieci Rojas novada deputāti Guntra Stocka (LZS), Jānis Kalniņš (LZP), Agnis Dravnieks (LZS), Eduards Kleinbergs (NA) un Inga Otmane (LZP) ir uzrakstījuši iesniegumu par Rojas novada domes priekšsēdētājas Kārkliņas atbrīvošanu no amata.

Rojas novada domē strādā deviņi deputāti no trijām partijām, proti, LZP, Latvijas Zemnieku savienības un Nacionālās apvienības, attiecīgi sagaidāms, ka Kārkliņas nomaiņa izdosies.

Kārkliņa pašvaldībā tika ievēlēta no Latvijas Zaļās partijas (LZP) saraksta, taču uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām viņa ir nomainījusi partejisko piederību un startēs nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK sarakstā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Kārkliņa, deputāti nav apmierināti ar to, ka viņa domes sēdes darba kārtībā nav iekļāvusi jautājumu par kādu laivu novietni. Viņa skaidro, ka neesot to darījusi, jo iesniegumam neesot bijis sagatavots un pievienots lēmumprojekts.

"Es pretlikumīgas darbības neatbalstu, tādēļ jautājumu, kas nebija atbilstoši likumdošanas prasībām sagatavots, domes sēdes darba kārtībā neiekļāvu," teica Kārkliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!