Foto: AP/Scanpix

Sniega un puteņa dēļ braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem Kurzemē un valsts centrālajā daļā ir apgrūtināti, tāpēc uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autobraucējus rēķināties ar to, ka ceļi var būt sniegoti un braukšanas apstākļi būs apgrūtinoši.

Uzņēmums aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļā un rēķināties ar to, ka ceļu atbrīvošanai no sniega sanesumiem ir nepieciešams laiks.

Galvenās nozīmes autoceļus (A un A1 uzturēšanas klase) no sniega jāatbrīvo vismaz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams, jo sniega kārta veidojas atkārtoti.

LVC autovadītājus aicina būt piesardzīgiem, braukšanas iemaņas pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Par sniega sanesumiem, slideniem ceļa posmiem, kā arī citiem apgrūtinājumiem uz valsts autoceļiem aicinām informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!