Krievijas prezidents Vladimirs Putins kārtējo reizi publiski apsūdzējis Baltijas valstis "nacisma slavināšanas mēģinājumos", trešdien Eiropas ebreju kongresā paziņodams, ka Eiropas Savienība aizvien atstāj to bez ievērības.
Putins paziņojis, ka ir "tiešām izbrīnīts un nesaprot faktus, ar kuriem nācās saskarties dažās Austrumeiropas valstīs. [...] Latvijas un Igaunijas valdību rīcība atklāti veicina nacistu un viņu līdzskrējēju padarīšanu par varoņiem", ziņo Krievijas masu mediji.

"Eiropas Savienība šos faktus neievēro," uzsvēra Putins, norādot, ka "katru gadu Latvijā ar oficiālas varas atļauju 16.martā notiek "neonacistu sanākšana", lai atzīmētu Waffen SS Latviešu leģiona dibināšanas gadadienu".

Viņš arī sacīja, ka kopš neatkarības atjaunošanas Igaunijā nav ticis sodīts neviens nacistu noziedznieks.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija noraida Putina pret Latviju vērstos izteikumus un kategoriski noraida jebkurus mēģinājumus piedēvēt Latvijas valstij ekstrēmisko ideoloģiju atbalstīšanu un kultivēšanu.

"Krievijas pusei ir labi zināma Latvijas valdības nostāja par totalitāro režīmu darbības izvērtējumu. Latvijas valdība vienmēr ir uzsvērusi, ka totalitāro režīmu noziegumiem pret cilvēci, tajā skaitā holokaustu, nav noilguma. Latvija ir nosodījusi un paudusi savu principiālo nostāju gan pret labējā, gan kreisā ekstrēmisma un radikālisma izpausmēm, tajā skaitā antisemītisma, ksenofobijas un citām neiecietības formām, kas Latvijas sabiedrībai ir svešas un nepieņemamas," norāda ĀM, aicinot "Krievijas pusi objektīvi vērtēt Latvijas nostāju minētajā jautājumā un nemaldināt savas valsts iedzīvotājus un starptautisko sabiedrību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!