Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien Maskavā, tiekoties ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP), sveica Latviju ar robežlīguma parakstīšanu.
Tikšanās laikā Putins norādīja, - lai arī abu valstu attiecībās ir problēmas, tomēr ir manāmas "pozitīvas tendences". Putins pauda cerību un pārliecību, ka abu valstu parlamenti pozitīvi raudzīsies uz parakstīto robežlīgumu.

Robežlīguma parakstīšana ir svarīgs posms abu valstu attiecībās, lai gan tas neatrisina visas problēmas, teica Putins.

Krievijas prezidents arī norādīja uz to, ka starp Krieviju un Latviju tirdzniecības apjoms pēdējā gada laikā palielinājies par 34%, kas aptuveni ir divi miljardi dolāru. Viņš uzskata ka šis sasniegums ir abu valstu valdību darbības rezultāts. Putins sacīja, ka Latvijā pieaug Krievijas investīcijas un pauda cerību, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts varēs veicināt ES investīcijas Krievijā.

Kalvītis arī norādīja, ka abu valstu attiecības kļuvušas dinamiskākas, pamatojoties uz tikšanām, kas ir notikušas augstā līmenī. Kalvītis pauda prieku, ka valstu attiecībās vērojama virzība. "Svarīgi, ka Latvijai ir pragmatiskas attiecības ar Krieviju," sacīja Kalvītis.

Kalvītis cer, ka arī Krievijas pusei ir līdzīga attieksme. Viņš pauda gandarījumu par robežlīguma parakstīšanu un arī par starpvaldību komisijas darbu, kas turpināsies jūnijā.

Kalvītis trešdien ticies arī ar koncerna "Gazprom" prezidentu Alekseju Milleru. Kalvītis atzinīgi novērtēja līdzšinējo AS "Latvijas gāze" un "Gazprom" sadarbību, kā arī aktualizēja jautājumu par iespējām noslēgt vidēja termiņa gāzes piegādes līgumus. Tas ļautu sekmīgāk prognozēt potenciālo gāzes un citu energoresursu cenu pieaugumu, kā arī efektīvāk plānot nepieciešamās investīcijas un to piesaisti.

Jau vēstīts, ka otrdien Kalvītis un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu.

Līgums, kas būs jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

Premjers Latvijā atgriezīsies 29.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!