Foto: Publicitātes foto

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis aptuveni 30 tonnu saldētu produktu, tostarp saldējuma, kā arī saldētu kulinārijas un mīklas izstrādājumu izplatīšanu, portālam "Delfi" pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

PVD, veicot pārbaudi SIA "Vollers - Rīga" noliktavā "Lindes" Salaspils pagastā, atklājis vērienīgu SIA "Margotta" piederošu Vācijā ražotu saldētu produktu pārmarķēšanu.

Pašlaik produkti tiek šķiroti, taču jau tagad konstatēts, ka lielākajai daļai no produktiem beidzies ražotāja noteiktais derīguma termiņš, atsevišķiem produktiem - pat 2014. gadā, kā arī konstatēta preču pārmarķēšana ar jauniem derīguma termiņiem.

"Noliktavu ar vecajiem pārtikas produktiem PVD atklāja pēc tam, kad saņēma sūdzību no kāda patērētāja Latgales pusē, kurš bija iegādājies vecu saldējumu, kas tika tirgots izbraukuma tirdzniecībā no specializēta transporta, kādu parasti izmanto saldētas produkcijas pārvadāšanai," klāsta Meistere. Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka šie saldētie produkti citās tirdzniecības vietās nav nonākuši.

PVD ir ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu. Sods par preču ar beigušos derīguma termiņu realizāciju ir līdz 700 eiro ar vai bez mantas konfiskācijas.

PVD arī atgādina - pārtikas produktus jāiegādājas drošās tirdzniecības vietās (ja preces tiek tirgotas no automašīnas, redzamā vietā jābūt izvietotai informācijai par preču izplatītāju), pievēršot uzmanību marķējumam uz produkta iepakojuma, tostarp derīguma termiņam. PVD neiesaka iegādāties pārtikas produktus ar aizdomīgu, labotu vai neskaidru marķējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!