Foto: Publicitātes foto

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot ārpuskārtas pārbaudi Rīgas Centrāltirgū, no tirdzniecības izņēmis teju 1000 dažādu pārtikas produktu ar beigušos derīguma termiņu, kas tirgoti no pārvietojamām tirdzniecības vietām jeb tā sauktajiem ratiņiem.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere portālam "Delfi" pavēstīja, ka, parādoties PVD inspektoriem, negodīgie tirgotāji aizbēga, tādēļ nav zināms ne preces īpašnieks, ne tirgotāji, ne pārtikas produktu izcelsme.

"No tirdzniecības izņemtas šokolādes konfektes, cepumi, konditorejas produkti, zivju konservi, dārzeņu konservi, piena produkti, bezalkoholiskie dzērieni un putraimi, kuriem ir beidzies derīguma termiņš, tas ir nomainīts vai nav norādīts vispār," uzskaitīja Meistere.

Piemēram, tējai "Hipp", kas paredzēta bērniem, derīguma termiņš beidzies pirms pieciem gadiem - 2010. gada jūlijā, jogurta dzērienam "Actimel" un piena - šokolādes batoniņiem "Kinder Pingui" - šā gada vasarā.

Izplatīšanai nederīgie pārtikas produkti tiks iznīcināti.

Pēc Meisteres teiktā, sūdzības par nelegālu tirgošanos ar veciem pārtikas produktiem Rīgas Centrāltirgus teritorijā PVD saņem regulāri. "Gandrīz katru reizi, veicot pārbaudes, tur tiek konstatēti arī nelegālie tirgotāji. Piemēram, oktobrī PVD inspektori Rīgas Centrāltirgū divu pārbaužu laikā izņēmuši kopumā vairāk nekā 1000 dažādu pārtikas preču ar beigušos derīguma termiņu," viņa min.

PVD aicina rīdziniekus neatbalstīt šo rūpalu un pārtiku iegādāties tikai drošās tirdzniecības vietās, vienmēr pārliecinoties par pārtikas produktu derīguma termiņu. Veci pārtikas produkti, it īpaši piena, gaļas un zvejas produkti var izraisīt saindēšanos un nopietni apdraud patērētāju veselību.

Par regulāri konstatēto nelegālo tirdzniecību PVD vairākkārt ir informējis gan Valsts policiju, gan Valsts ieņēmumu dienestu, gan Rīgas Centrāltirgus vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!