Foto: foto: 'MinkuSOS'

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) noformējis administratīvo pārkāpumu protokolu dzīvnieku aizsardzības biedrībai "Ķepu Ķepā" par neatbilstošu dzīvnieku turēšanu un uzdevis uzlabot situāciju, portālam "Delfi" pavēstīja PVD.

PVD inspektori, izskatot sūdzību par dzīvnieku aizsardzības biedrību "Ķepu Ķepā" un izvērtējot pārbaudes laikā konstatēto, par fiksētajām neatbilstībām noformēja administratīvo pārkāpumu protokolu, kā arī noteica tās novērst. PVD sola kontrolēt, kā tiks pildīts dienesta lēmums.

Tiekoties ar PVD Dienvidzemgales pārvaldes inspektoriem, biedrības pārstāves informējušas, ka uzsākti apkārtnes sakopšanas darbi un uzstādītas septiņas jaunas mājas suņiem.

Jau ziņots, ka PVD par dzīvnieku aizsardzības biedrību "Ķepu Ķepā" sūdzības saņēmis jau vairākkārt, taču Ozolnieku novadā esošā dzīvnieku turēšanas vieta nav reģistrēta kā patversme, līdz ar to PVD rīcības iespējas ir ierobežotas.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu paredz sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz 250 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!