Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), svētdien veicot negaidītu pārbaudi, tirgos un veikalos visā Latvijā konfiscējis lielu daudzumu pārtikas, kurai bija beidzies derīguma termiņš, kā arī atklājis citus tirdzniecības pārkāpumus.
Šāda pārbaude kopā ar kārtības policiju tika sarīkota lielākajās Latvijas pilsētās, jo radās aizdomas, ka pirms Ziemassvētkiem, kad palielinās pārtikas tirdzniecības apjomi, daudzi negodīgi tirgotāji mēģinās pārdot pārtiku, kuru faktiski tirgot nedrīkstētu.

PVD direktors Vinets Veldre BNS sacīja, ka Rīgā vien, apsekojot Centrāltirgu un lielākos veikalu tīklus, realizācijas termiņu un pavaddokumentu pārkāpumu dēļ konfiscētas piecas tonnas gaļas un piena produktu, kā arī viena tonna miltu izstrādājumu. Tāpat atklātas piecas nelikumīgas tirdzniecības vietas.

No veikaliem lielākais pārkāpums bijis lielveikalā "Nelda", kurā atklāts liels daudzums desu un piena produktu, kuriem pašrocīgi mainīti realizācijas tremiņu marķējumi. Kopumā Rīgā pārbaudītas 90 tirdzniecības vietas.

Daugavpilī, apsekojot 11 tirdzniecības vietas, 11 gadījumos konfiscēta prece, tostarp gaļas un piena izstrādājumi. Savukārt tirdzniecības centrā "Mego" šajā pilsētā atklāti marķējumu viltojumi sieram.

Ventspilī PVD speciālisti pārbaudīja divus tirgus un divus lielveikalus, pēc kā deviņos gadījumos tika konfiscēta prece. Tāpat divās tirdzniecības vietās apturēta produktu tirdzniecība. Atklāti arī piena produkti, kuri tirgoti, neņemot vērā jau beigušos realizācijas termiņu.

Pārkāpumi atklāti arī Liepājā, Valmierā un Rēzeknē.

Veldre norādīja, ka pārbaudes turpināsies līdz pat Ziemassvētkiem, kā arī pauda gandarījumu, ka reids palīdzējis atklāt tik lielu skaitu nelikumību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!