Foto: Publicitātes foto
SIA "Triom" darbinieki pret pārtikas preču pārmarķēšanu attiekušies nopietni un radoši, portālam "Delfi" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Informācijas analīzes un ātrās reaģēšanas daļas vadītājs Artis Melderis.

PVD pārstāvis skaidroja, ka šobrīd notiek pārmarķētās preces apjoma precizēšana un uzņēmuma pavaddokumentu izvērtēšana. "Triom" ir uzdots atsaukt savu produkciju no tirdzniecības vietām, un to, kā norādīja Melderis, uzņēmums ir apņēmies izdarīt. Vienlaikus no PVD puses tiks pastiprināta kontrole tajās vietās, kur "Triom" izplatītā pārtika ir nonākusi.

Viņš sacīja, ka vēl nav zināms, vai pārtikai realizācijas termiņš ir beidzies uzņēmuma noliktavā vai citur. Dienestā skaidro, ka vairumtirgotājs aktīvi strādājis ne tikai ar pārmarķētu produkciju, bet arī labu – tādu, kurai realizācijas termiņš nav beidzies vai tas nav ticis pārmarķēts.

Uzņēmuma noliktavā atradusies produkcija – saldumi no dažādām Eiropas Savienības valstīm, kā arī Krievijas un Ukrainas.

Melderis skaidroja, ka noliktavas darbinieki ļoti rūpīgi piegājuši preču pārmarķēšanai. Izvērtējot oriģinālo marķējumu, pēc "ģīmja un līdzības" veidots jaunais.

Lai gan PVD praksē bijuši dažādi preču pārmarķēšanas gadījumi, kā arī tas nav nekas jauns, ka uzņēmumi "pagarina termiņu, lai mazinātu savus zaudējumus par neiztirgoto produkciju", šis gadījums uz pārējo fonu izceļas ar radošu un nopietnu pieeju.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka PVD sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem SIA "Triom" noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu.

Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka SIA "Triom" preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem – lielveikaliem "Maxima" un "Rimi", "Mego", "Elvi".

Šobrīd SIA "Triom" darbība ir apturēta un ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Kā liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija, "Triom" 2015. gadā strādāja ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 5788 eiro.

Uzņēmums dibināts 2003. gadā, tā pamatkapitāls ir 72 420 eiro. "Triom" īpašnieki ir uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Potaņins, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Zakrevskis un Vasilijs Zaverjuha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!