Foto: Krišjānis Jēkabsons, 'RISEBA A-Wake'

Projekta "Radām novadam" Rīgas Starptautiskās biznesa un ekonomikas administrācijas augstskolas (RISEBA) komanda "RISEBA A-Wake" aicina apmeklēt Vislatvijas Lielās talkas ietvaros organizētu talku Ludzā, kur jaunieši aicinās cilvēkus ne tikai talkot, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs un kopīgi izdiskutētu Ludzas iespējamos attīstības variantus, portālu "Delfi" informē komandas pārstāvji.

Sestdien, 25. aprīlī, Ludzā kanāla malā starp Ludzas Lielo un Mazo ezeru, Kuļņeva iela 2a, pulksten 10:00 jaunieši organizē, viņuprāt, vēl nebijušu talkošanas veidu: 33 cilvēki ir aicināti attīrīt Ludzas mazo ezeru un Ludzas lielā ezera rietumu krastu no neorganiskajiem atkritumiem. Un, lai to paveiktu, noorganizētas 11 laivas.

Pasākuma organizatori gan vērš uzmanību, ka talkot tiek aicinātas arī personas ar savām laivām. Talkotājiem būs pieejami maisi, cimdi, atkritumu ķeramie tīkliņi un drošības vestes.

Pārējie talkas dalībnieki ir aicināti uzkopt ezerkrastu no sauszemes, piedalīties krastmalas labiekārtošanas pasākumos, tostarp zvejnieku soliņu grebšanā, atkrūmošanā, kā arī talkas noslēgumā pulksten 13:00 ierasties krastmalā pie Ludzas Novadpētniecības muzeja, lai kopīgi iedzertu tēju, uzēstu putru, kā arī piedalītos dažādās prāta un ķermeņa veiklības aktivitātēs.

Organizatori norāda, ka tiks organizēta laivošanas sacensības, būs pieejams atvērtais mikrofons priekšnesumiem.

Savukārt jaunieši, kurus interesē video uzņemšana un kuriem rūp pilsētas labklājība, Lielās talkas ietvaros aicināti apmeklēt ar RISEBA atbalstu organizētās audiovizuālās meistarklases. Meistarklases ietvaros kvalificēta lektora pavadībā tiks kartētas Ludzas pilsētas "vietas" un "nevietas". Uz meistarklasēm gan lūgums iepriekš pieteikties.

Novadnieki tiek aicināti līdzdarboties interaktīvā minētās vietas labiekārtošanas diskusijā, kurā būs publiski izrādīti iespējamie attīstības varianti, kā arī tiks piedāvāta iespēja pašiem izveidot labāko funkcionālo iedalījumu ar domu, ka tas arī tiks ietverts attīstības projektā un realizēts.

Kā informē organizētāji, cilvēki Ludzā laicīgi gatavojas ne tikai piedalīties talkā, bet arī veic rūpīgus sagatavošanās darbus. Tā, piemēram, Ludzas novada seniori tikās, lai ar savām rokām izgatavotu pateicības un piemiņas lietiņas aktīvākajiem talciniekiem.

"Šajās divās dienās tika izdaiļotas suņu konservu bundžas, piešķirot tām jaunu dekoratīvu un arī praktisku funkciju - kauss. Tāpat no dabīgiem materiāliem tika radīti mazie mājas gariņi, kas ikvienā sētā nes pārticību, veselību un mīlestību! Kā arī kāda Ludzas novada Dzimtsarakstu nodaļas darbiniece Ināra aizraujas ar kādu interesantu un dabai draudzīgu nodarbi," norāda "RISEBA A-Wake" pārstāvji. Komanda par to ir izveidojusi video materiālu.

Lūgums talkot gribētājiem iepriekš pieteikties!

Papildus informācijai var sekot "RISEBA A-Wake" oficiālajā "Facebook" lapā, kā arī Ludzas novada mājaslapā.

Jaunieši iesaistījušies sacensībās "Radām novadam", kuru laikā viņiem jārada Ludzas novadam pēc iespējas augstāks ekonomiskais pienesums. Vairāk par komandu "RISEBA A-Wake" var lasīt šeit.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!