Foto: LETA
Latvijas Radio nolēmis vairs neaicināt uz iknedēļas intervijām Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), jo nevēlas priekšvēlēšanu laikā viņam dot privilēģiju kā vienīgajam politiķim uzstāties radio katru nedēļu, ceturtdien žurnālistiem sacīja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Radio ceturtdien izplatītajā paziņojumā skaidro, ka vienošanās ar Dombrovski par regulārām intervijām panākta krīzes laikā, jo aktuāli bija budžeta konsolidācijas un citi jautājumi. "Tobrīd situācija mainījās ārkārtīgi, strauji, bieži un neparedzami, koalīcijas sadarbība bija problemātiska un līdz ar to loģiska šķita pietiekami bieža situācijas skaidrošana no Ministru prezidenta puses. Daži eksperti teikuši, ka arī tāda regularitāte nav labākā izvēle sabiedrības informēšanai. Šobrīd ekonomiskās un politiskās dzīves intensitāte tomēr mazāka kā krīzes maksimumā. Pie tam – ir sācies priekšvēlēšanu laiks, kur jābūt pietiekami uzmanīgiem, turoties pie līdzsvara principa politiķu sarunām un intervijām sabiedriskajos medijos, šajā gadījumā – Latvijas sabiedriskajā radio," skaidro radio.

Radio jau jūlija nolēma premjeru pirms vēlēšanām intervēt retāk – reizi mēnesī. Kolāts žurnālistus informēja, ka šo lēmumu pieņēma ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis un Pirmā kanāla direktore Inese Matjušonoka. Kolāts atzina, ka, iespējams, pieļauta kļūda un informācija par interviju biežumu pie Dombrovska nonāca "vēlāk nekā vajadzētu".

Kolāts arī uzsvēra, ka, iespējams, interviju skaitu mēnesī vajadzēja samazināt jau agrāk.

Kolāts arī kategoriski noliedza, ka premjeram būtu aizliegts uzstāties Latvijas Radio, viņš norādīja, ka mainīta raidījumu struktūra, jo nevienam citam politiķim nebija tādas privilēģijas kā iknedēļas regulāras intervijas.

Latvijas Radio arī analizēja savus raidījumus pirms četriem gadiem, pirms 9.Saeimas vēlēšanām, un secināja, ka divus mēnešus pirms vēlēšanām toreizējais premjers Aigars Kalvīts (TP) lielajā intervijā radio bija vienu reizi Latvijas radio 1 latviski un vienu reizi krieviski - Latvijas radio 4.

Savukārt premjera preses sekretāres Līgas Krapānes viņam telefonsarunā izteikto pieļāvumu, ka, ja premjers saglabās amatu arī pēc vēlēšanām, viņš varētu vairs neiet uz LR intervijām vai sniegt intervijas retāk, Kolāts "norakstīja uz emocijām"

Siksnis žurnālistiem noradīja, ka šāda nostāja ir liekulīga, jo sākotnējā vienošanās ar premjeru paredzēja intervijas par aktuālajiem un svarīgajiem jautājumiem un arī pēc vēlēšanām valdībai būs jāpieņem daudz nopietnu lēmumu, tāpēc manipulēt ar interviju sniegšanu neesot korekti.

Jau ziņots, ka premjera pārstāve pēc LR lēmuma neaicināt Dombrovski katru nedēļu pauda, ka šāda LR rīcība esot nesaprotama, jo Saeimas vēlēšanu tuvums jau neapturot valdības darbu, bet radio klausītāji ierastajā laikā turpmāk nevarēs no premjera saņemt atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!