Foto: LETA

Latvijas Radio valdes locekles gatavo atbildi Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) par politiskās neitralitātes ievērošanu, portālam "Delfi" pastāstīja radio pārstāve Indra Zomerovska.

Kā norādīja Zomerovska, radio valdes locekles gatavo atbildi, "lai katra apliecinātu, ka neviens politiskais spēks nav ietekmējis kā līdzšinējo profesionālo darbību, tā darbu un pieņemtos lēmumus, atrodoties Latvijas Radio valdē".

Radio ir jāsniedz atbildes uz visiem kapitāldaļu turētāja NEPLP oficiālajiem pieprasījumiem, atgādināja radio pārstāve, "ja rodas kaut mazākā šaubu ēna, sabiedrības un Latvijas Radio kā sabiedriskā medija interesēs ir šo situāciju skaidrot pēc iespējas ātrāk".

Vēstīts, ka NEPLP vērsusies pie Latvijas Radio, lūdzot skaidrot žurnālista Edgara Kupča izteiktos apgalvojumus par radio valdes politisko ietekmējamību.

NEPLP uzdevusi radio līdz piektdienai sniegt skaidrojumu par otrdien LTV raidījumā "Panorāma" Kupča izteikto apgalvojumu, ka Latvijas Radio valde ir politiski ietekmējama.

Kā liecina LTV arhīvs, Kupčs "Panorāmai" norādīja, ka radio darbinieki "varbūt redzētu sadarbību ar esošās valdes priekšsēdētāju [Unu Klapkalni], bet esošās valdes divas locekles [Mārīte Tukiša un Sanita Dika-Bokmeldere] – tas nav noslēpjams – tur ir politiskā ietekmējamība. To es pats personīgi esmu izjutis uz savas ādas."

Ziņots, ka pēc vairākkārtējām tikšanās reizēm ar mediatori un Latvijas Radio valdi, Latvijas Radio Ziņu dienests izlēmis, ka nepiekrīt uzsākt mediācijas procesu.

Šāds lēmums pieņemts, jo ar mediācijas palīdzību nevar novērst radio valdes politisko ietekmējamību, ar mediācijas palīdzību nevar novērst atsevišķu valdes locekļu nekompetenci, kā arī tāpēc, ka komunikācija ar darbiniekiem un naudas atrašana Ziņu dienesta stiprināšanai ir radio valdes un NEPLP tiešais pienākums, un tam nav jātērē sabiedriskā medija nauda, piesaistot mediatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!