Foto: LETA

Biedrība "Latvijas Māksliniecisko direktoru klubs" (LADC) nosūtījusi atklātu vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), kurā iebilst pret Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) vadītāja Armanda Slokenberga pārcelšanu citā amatā.

LADC vēstulē, kuru parakstījis biedrības prezidents Ēriks Stendzenieks un izpilddirektore Anete Franka, klāstīts, ka 8.jūlijā Ekonomikas ministrija (EM) nosūtījusi vēstuli Slokenbergam, kurā rosināts viņu pārcelt uz Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nozares padomnieka amatu ar 1.augustu.

LADC uzskata, ka šī konkrētā amatpersonas rotācija kaitēs TAVA, kā arī tūrisma nozarei kopumā. LADC uzskata, ka Slokenbergs laikā kopš stāšanās amatā veicis profesionālu, apjomīgu un rezultatīvu darbu Latvijas kā tūrisma galamērķa popularizēšanā.

"Slokenbergs ir mārketinga un plānošanas speciālists ar teju 20 gadu pieredzi kampaņu, to vidū Latvijas tēla kampaņu, jomā un profesionālākais TAVA vadītājs organizācijas pastāvēšanas laikā. Slokenberga uzraudzībā tapusi šodien plaši pazīstamā un Latvijas būtību precīzi raksturojošā komunikāciju platforma "Best Enjoyed Slowly". Sasakaņā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas datiem tūristu skaits Rīgā šajā gadā turpinājis pieaugt. Jūlijā viesnīcu noslodze pārsniegusi pirmskrīzes apjomus, bet apgrozījums pieaudzis par 6,7%," norādīts vēstulē.

Tajā uzsvērts, ka ierēdņu rotācija parasti notiek divos gadījumos: ja darbība nav bijusi veiksmīga vai nav bijusi rezultatīva. "Šis ir viens no retajiem piemēriem, kad ierēdnis ar uzviju veic savus pienākumus, turklāt rezultāti ir acīmredzami. Amatpersonu ar izcilu pieredzi mārketinga, to vidū valsts zīmolvedības, jomā, Latvijā faktiski nav. Pastāv pamatotas bažas, ka iemesls Slokenberga steidzamajai nomaiņai meklējams apjomīgajā, neveiksmīgajā un dažādu baumu par politisku spiedienu apvītajā iepirkuma konkursā starptautiskajai reklāmas kampaņai "RĪGA Eiropas Kultūras Galvaspilsēta 2014," norādīts vēstulē.

LADC iebilst pret priekšlikumu atstādināt Slokenbergu no TAVA vadītāja amata un cerot, ka Latvijas valsts tūrisma nozares komunikācija vēl ilgus gadus būs patiesu profesionāļu rokās.

Biedrība "Latvijas Māksliniecisko direktoru klubs" apvieno radošo industriju, reklāmas un mārketinga profesionāļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!