Foto: F64

Rīgas domes izpilddirektors un pašvaldības kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs neuzskata, ka viņa politiskā piederība partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) traucētu viņam veikt kapitāldaļu turētāja pienākumus, atzina pats Radzevičs.

Ziņots, ka deputātu bloks "Rīgai!" vērsies pie domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) ar priekšlikumu domes sēdē skatīt jautājumu par Radzeviča atbrīvošanu no amata. Deputātu ieskatā, kapitāldaļu turētājam ir jābūt nodalītam no politiskās varas arī pašvaldībās, līdzīgi kā tas ir valsts kapitālsabiedrību gadījumā.

Radzevičs pauda viedokli, ka, esot izpilddirektora amatā, viņš no GKR saraksta kandidējis arī Rīgas domes vēlēšanās, taču iepriekš neviens nekad nav pārmetis par to, kā viņš pildītu savus pienākumus, neievērojot politisko neitralitāti.

"Parasti cilvēki raujas pie varas, bet šajā reizē likumdevējs ir devis šādas pilnvaras visu pašvaldību izpilddirektoriem, ne tikai man vienam," pauda Radzevičs.

Viņš arī norādīja, ka līdz šim, veicot kapitāldaļu turētāja pienākumus, panācis, piemēram, kreditoru uzticības atgūšanu saistībā ar SIA "Rīgas satiksme" darbu un veicis citus pasākumus, lai veicinātu pašvaldības uzņēmumu un sabiedrības attiecību uzlabošanos.

"Turklāt, pat, ja es pateikšu, ka vairs neesmu partijā, vai tad visi sāks domāt, ka es vairs nepazīstu nevienu GKR biedru? Tā būtu tāda izlikšanās," sacīja amatpersona.

Kā ziņots, saskaņā ar grozījumiem Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldību likumā no šī gada 1. janvāra visu Rīgas domes kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs ir Radzevičs, kurš vienlaikus ir arī GKR partijas valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!