Foto: LETA

Iespējams, tuvākajā laikā atlūgumu varētu uzrakstīt līdzšinējais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Ozoliņš amatu ieņēmis no 2013. gada. Pirms mēneša jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaitis (JKP) nolēma, ka Ozoliņu atsauks no Ventspils brīvostas valdes. Ozoliņa amatpersonas deklarācija liecina, ka Ventspilī viņš saņēmis krietni lielāku algu kā par valsts sekretāra amatu ministrijā, ziņo raidījums.

Pats Ozoliņš "Nekā Personīga" situāciju nekomentēja, taču paudis, ka tuvākajā laikā darbu viņš pamest vēl negrasoties, taču situācijas varot izvērsties dažādi.

Likums par ostām nosaka, ka Rīgas ostas valdē un Ventspils ostas valdē katrā ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar attiecīgās pilsētas domes lēmumu, un četri - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) kā Finanšu ministrijas (FM) pārstāvi Ventspils brīvostā virzīs Reira partijas biedru, Ventspils domes deputātu Ģirtu Valdi Kristovski. Līdz šim šo amatu ieņēma iepriekšējās finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) izvirzītais Ringolds Beinarovičs.

Arī turpmāk FM pārstāve Rīgas brīvostas valdē būs ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, bet Liepājas brīvostas valdē - FM valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Jolanta Plūme.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) par savas vadītās ministrijas pārstāvi Ventspils ostā virza ministra biroja vadītāju Lailu Spaliņu. Līdz šim šo amatu ieņēma iepriekšējā ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) ārštata padomnieks Edijs Vaznis.

Savukārt Rīgas brīvostas valdē Baibu Broku (VL-TB/LNNK) aizstās cits Rīgas domnieks, Pūces partijas biedrs - Viesturs Zeps (LA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!