Foto: PantherMedia/Scanpix
Sociālās aprūpes centrs "Gauja" plāno lauzt līgumu ar iemītnieci Anitu Arikāni, kura globālajā tīmeklī rakstījusi publisku dienasgrāmatu, jo uzskata tajā rakstīto par iestādes prestižu graujošu, sestdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Lai noskaidrotu, kā reaģēt uz šo aprūpes centra lēmumu, Arikāne vērsusies Tiesībsarga birojā un uzsver, ka nevienu nav vēlējusies aizvainot.

Arikāne, kura pārcietusi cerebrālo trieku un ir paralizēta kopš bērnības, dienasgrāmatu, izmantojot datoru, portālā "draugiem.lv" rakstījusi, turot mutē zobubirsti. Šādā veidā viņa pastāstījusi par pansionāta ikdienu - iestādes kārtību, iemītniekus, personālu, ēdināšanu un citiem apstākļiem, vēstīja "Panorāma".

Aprūpes centra viens vadītājas vietnieks raidījumam skaidrojis, ka iestāde par šiem ierakstiem nav apmierināta, īpaši tāpēc, ka centrs centies izpildīt Anitas vajadzības, piemēram, sagātāts dators ar interneta pieslēgumu un nodrošināts veģetārs uzturs.

Līgumu paredzēts lauzt 1.novembrī un tas, kur būs Anitas jaunās mājas, pagaidām nav zināms.

Anita ir Garkalnes novada pašvaldības iedzīvotāja, bet centrs "Gauja" atrodas Inčukalna novadā. Garkalnes novada domē norādīja, ka šobrīd situācija ir emocionāli saspringta.

Portāls "Delfi" gan pārliecinājās, ka pašlaik ieraksti par pansionāta ikdienu no Arikānes konta portālā "draugiem.lv" ir izdzēsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!