Identiski kā Kazahstānā un Uzbekistānā, arī Turkmenistānā Valsts prezidents Valdis Zatlers sarunā ar šīs Centrālāzijas valstu līderiem akcentējis nepieciešamību ciešāk sadarboties uzņēmējdarbībā, kā arī izrādījis interesi par bagātajām Turkmenistānas gāzes rezervēm.

LTV raidījums "Panorāma" otrdien atgādina, ka līdzīgas prioritātes Zatlers bija noteicis arī nule Kazahstānā un Uzbekistānā notikušajās vizītēs. Un tāpat kā šajās Centrālāzijas valstīs arī Turkmenistānā Latvija negrasās runāt par demokrātiskāka režīma nepieciešamību.

Valsts prezidents gan akcentējis, ka Turkmenistāna ir ļoti noslēgta valsts un ir jādara viss iespējamais, lai to integrētu pārējā pasaulē. "Pasaulē nedrīkst būt izolētas valstis," teica Latvijas prezidents.

"Panorāma" arī norāda, ka Zatlers valsts galvaspilsētā sagaidīts Turkmenistānas tradīciju garā: uz ielām bijuši lieli plakāti latviešu valodā, kur bijuši slavinājumi Latvijai, kā arī paša Zatlera milzu portreti.

Turkmenistāna ir pēdējā valsts, kurā nedēļu ilgajā vizītē viesojas Zatlers un ap 90 uzņēmēju lielā delegācija. Vizītes noslēgumā Zatlers apmeklēs kapsētu, kurā atbilstoši liecībām esot apglabāts arī 30. gadu Latvijas valstsvīrs Kārlis Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!