Foto: morgueFile

Atlūgumu iesniegušas visas trīs darbinieces, kas strādā pie neatkarīgās deputātes Elīnas Siliņas vadītās Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas darbības nodrošināšanas, otrdien vēstīja LNT ziņas.

Atlūgumu iesniegušās darbinieces komentārus nesniedzot, bet komisijas vadītāja LNT norādīja, ka šāds notikumu pavērsiens viņai ir pārsteigums.

Siliņai kolektīvā atlūguma iemesli neesot zināmi, jo saruna šodien bijusi tikai ar vienu darbinieci un pārāk īsa. Konkrētajai darbiniecei izteiktais aicinājums palikt darbā esot ticis noraidīts.

Siliņa, kura komisiju vada jau gadu, pieļauj, ka viens no iemesliem, kāpēc iesniegti atlūgumi, ir darbinieču nevēlēšanās pildīt darbu tādā apjomā, kā viņa to vēlējusies.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC), kurš ir viens no šīs komisijas deputātiem un darbojas arī Saeimas Prezidijā, raidījumam pieļāva, ka darbinieces neesot spējušas turēt līdzi Siliņas darba tempam un izvirzītajām prasībām. Vienlaikus viņš norādīja, ka parlamenta vadība nav saņēmusi sūdzības, ka Siliņa būtu pārsniegusi savas pilnvaras un nepamatoti nodarbinājusi savas padotās.

Deputāte paudusi dažādas idejas par iespējām ietaupīt Saeimas budžetā. Siliņa uzskata, ka nodokļu maksātāju naudu var ietaupīt arī uz viņas vadītās komisijas rēķina, samazinot darbinieku skaitu, kas, iespējams, bijis vēl viens iemesls, kāpēc visas darbinieces solidāri iesniegušas atlūgumu.

Siliņa uzskata, ka atlūgumu iesniegušo trīs padoto vietā darbā būtu jāpieņem divi cilvēki, kas ikdienā nodrošinātu komisijas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!