Foto: DELFI
Bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs un Saeimas deputāts Ainars Baštiks (LPP/LC) ticis pie amata Rīgas domē – viņš kļuvis par sava partijas biedra, Rīgas vicemēra Andra Amerika padomnieku, otrdien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Baštiks galvaspilsētas vicemēram sniegs padomus bērnu un ģimenes, kā arī starpkonfesionālajos jautājumos. Bijušā ministra atalgojums domē būšot aptuveni 1200 latu, ziņo "Panorāma".

Baštiks politikā ienāca kā partijas LPP/LC biedrs. 2002.gada oktobrī viņu no LPP/LC saraksta ievēlēja 8.Saeimā, bet jau 14. novembrī viņš nolika deputāta mandātu un kļuva par īpašu uzdevumu ministru bērnu un ģimenes lietās Einara Repšes (JL) valdībā.

2004.gada janvārī Baštiks atgriezās Saeimā, bet 9.martā atkal kļuva par īpašu uzdevumu ministru. Kopš 2004. gada 27.maijā viņš bija bērnu un ģimenes lietu ministrs – vispirms Induļa Emša (ZZS) un vēlāk Aigara Kalvīša (TP) valdībā.

2006.gada oktobrī Baštiks tika ievēlēts arī 9.Saeimā. Viņš saglabāja bērnu un ģimenes lietu ministra amatu arī otrajā Kalvīša Ministru kabinetā un Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā 2007.gadā.

No 2009. gada 1. janvāra Baštika vadīto ministriju reorganizēja, izveidojot Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministriju. Premjera Valda Dombrovska (V) pirmajā valdībā līdz šīs ministrijas likvidēšanai Baštika amatu ieņēma pats Dombrovskis.

10.Saeimas vēlēšanās Baštiks kandidēja no apvienības "Par labu Latviju" saraksta, taču neguva pietiekamu vēlētāju atbalstu, lai iekļūtu parlamentā.

Baštiks ir arī baptistu mācītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!