Foto: DELFI
Pirms nedēļas četru Latvijas aktīvistu grupa Londonā tikusies ar bijušo "Latvijas Krājbankas" īpašnieku Vladimiru Antonovu, kurš tiek vainots bankas izzagšanā. Viņu vidū bija arī "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs un Vienotības sponsors Gatis Kokins, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums vēsta, ka braucienu organizējis uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, kurš esot sens Antonova tēva Aleksandra draugs. Kompānijā bijis arī advokāts Vents Vidžus, kurš esot Antonova tiesiskais pārstāvis Latvijā, viņa kolēģis Gints Gžibovskis un "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs un "Vienotības" sponsors Kokins.

"Es šo interviju jums sniedzu kā zvērināts advokāts un pārstāvu konkrēti sava klienta intereses, par kurām es arī jums tālāk varēšu pastāstīt. Pagājušo nedēļu es biju Londonā, kur man bija darba vizīte un bija konkrēta tikšanās ar Vladimiru Antonovu. Mums bija ļoti laba saruna visā lietas būtībā, kas attiecas uz "Krājbanku". Tai pašā laikā arī uz "airBaltic"," tā savu vizīti raidījumam komentējis Vidžus.

Jautāts, kas bija brauciena organizators, Vidžus raidījumam atbildējis: "Brauciena tikšanās iniciators, protams, bija mans labs paziņa, kuru es ļoti cienu, šis kungs ir ļoti labās attiecībās ar Antonova Vladimira tēvu Aleksandru Antonovu."

Antonova un viņa ciemiņu sarunu temats bijusi "Latvijas Krājbanka", ziņo raidījuma. Kā raidījumam stāstījis Vidžus, Antonovs meklējot ceļus, kā banku glābt. Dažādus jautājumus jau tuvākajā laikā krievu baņķieris grasās pārrunāt ar Latvijas augstākajām amatpersonām. Viņš vēloties, lai šīs sarunas notiek slepenībā, raidījumam skaidrojis Vidžus.

"Ir varianti. Vai nu banka bankrotē vai arī nākošais variants ir - mēs varam veikt bankas sanāciju. Līdz ar to ir daudzi risinājumi, bet tas ir teorētiski. Vai viens no risinājumiem varētu būt, ka Antonova kungs nāk klajā ar iniciatīvu bankas darbību atjaunot? Kāpēc gan ne? Bet tas jārunā vēl sarunu līmenī, kur būs visas šīs tikšanās, kāds būs viņu rezultāts, kāds būs... tas no daudz kā ir atkarīgs," raidījumam sacījis Vidžus.

Advokāts teicis, ka Kokins un Abdulmuslimovs sarunā ar Antonovu esot runājuši Latvijas valdības vārdā. Premjers Valdis Dombrovskis (V) gan raidījumam noliedzis, ka būtu deleģējis Kokinu kaut ko runāt viņa vārdā, bet Kokins no komentāriem atturējies, jo "tas nebūtu valsts interesēs".

Kokins "Vienotības" kongresā esot pienācis pie Dombrovska un informējis, ka brauks uz Londonu pie Antonova un piedāvājis izzināt kaut ko vairāk par "airBaltic". Dombrovskis piekritis, bet nekādus konkrētus norādījumus neesot devis, ziņo raidījuma. To, ka aiz tā visa stāv Abdulmuslimovs, premjers neesot zinājis un vērtē negatīvi. Raidījums norāda, ka arī Finanšu kapitāla un tirgus uzraudzības komisija par Kokina sarunām ar Antonovu neesot lietas kursā un nekādus pilnvarojumus viņam neesot izsniegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!