Raidījums "Nedēļa" no septembra beigām vairs nebūs skatāms telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) ēterā, aģentūru LETA informēja raidījuma producents Edvīns Inkēns.

Kā iemeslu, kāpēc "Nedēļa" vairs nebūs skatāma LNT ēterā, raidījuma pārstāvji min LNT īpašnieka maiņu. Pēc Inkēna teiktā, jaunie īpašnieki nevēlas uzņemties iepriekšējās saistības, tāpēc tiek lauzti ilglaicīgie līgumi, arī ar raidījumu "Nedēļa".

Tāpat LNT jaunie īpašnieki raidījumu "Nedēļa" uzskata par "materiāli ietilpīgu projektu", tāpēc nolemts no tā atteikties, skaidroja raidījuma producents.

Inkēns pagaidām atturējās prognozēt, vai raidījums turpinās darboties kādas citas telekompānijas ēterā, vai tiks pārtraukts vispār. Viņš uzsvēra, ka "Nedēļai", kas ir skatāma ēterā jau vairākus gadus, ir izveidojies pastāvīgs skatītāju loks. Tāpēc viņš pieļāva, ka citas Latvijas telekompānijas varētu būt ieinteresētas pārņemt šo projektu.

Tomēr viņš atzīmēja, ka sarunas ar citām telekompānijām vēl nav uzsāktas.

Arī LNT ģenerāldirektora Andreja Ēķa palīdze Alīna Sīkstule aģentūrai LETA apstiprināja, ka no septembra beigām šis raidījums tiešām vairs nebūs skatāms LNT. Viņa uzsvēra, ka lēmumam pārtraukt līgumu ar raidījuma "Nedēļa" veidotājiem nav nekādu politisko motīvu, tā ir "normālā kanāla politika - pieņemt lēmumus par kāda raidījuma pārtraukšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!