TV3 raidījums "Nekā Personīga" svētdien ziņo, ka pēc tā rīcībā esošās informācijas "Parex" pamatbiznesu vēlas iegādāties "Nordea Bank". Kamēr sarunās ar "Nordea" nav panākta gala vienošanās, potenciālā investora vārdu pārdošanā iesaistītās amatpersonas oficiāli neapstiprina.

"Parex" bankas potenciālais investors "Nordea Bank" pēc aktīvu apjoma ir lielākā banka Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Tā darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Baltijā un Polijā.

"Parex" bankas vadība "Nordea" interesi par "Parex" nekomentē. Pēc "Nekā Personīga" rīcībā esošas neoficiālas informācijas pirms pārdošanas "Parex" banku plānots restrukturizēt, nodalot sliktos kredītus un nelikvīdos vērtspapīrus no likvīdajiem bankas aktīviem.

Tāpat īpaši izdalīti tiktu "Parex" piederošie uzņēmumi Krievijā, NVS valstīs un citur. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) nenoliedz, ka tāds plāns pastāv, norādot, ka "tā ir viena no iespējamām versijām".

Pēc "Nekā Personīga" ziņām, "Nordea" plāno iegādāties par "Parex" pamatbiznesu atbilstoši restrukturizācijas plānam uzskatīto biznesu un Baltijā.Kad darījums varētu notikt, pagaidām informācijas nav.

"Tas būs jautājums par cenu un tiem bankas pārņemšana nosacījumiem, ar kuriem būs jāvienojas ne tikai ar potenciālajiem bankas investoriem, bet arī ar mazāko akcionāru Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku," norāda ministru prezidents. "Jebkurā gadījumā – viens no svarīgiem posmiem bankas pārdošanā ir restrukturizācijas plāna apstiprināšana Eiropas Komisijā, kura, ja lietas ies kā plānots, notiks līdz gada beigām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!