Foto: DELFI

Pirms pāris nedēļām uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātais Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte slēdzis nodomu protokolus ar uzņēmējiem, kas solīja turpmākos 10 gadus jaunuzbūvēto cietumu kompleksu apgādāt ar siltumu, svētdien vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Tieslietu ministru šāda pašdarbība šokējusi un Puķīte atstādināts. Kamēr ministrija lietu izmeklē, Puķīte un arī viņa pienākumu izpldītājs Sergejs Čepjolkins no komentāriem atteikušies.

 Ministrija bija plānojusi uz pašvaldības zemes līdzās Olaines cietuma sienām būvēt jaunās ēkas. Puķīte ministrijai apgalvojis, ka zemes tam pietikšot. Tagad atklājies, ka pirms gada pašvaldība zemi jau iznomāja privātiem uzņēmējiem. Un Puķīte par to labi zinājis, jo ar firmām noslēdzis vienošanos, par ko ministrijai nav stāstījis.

Jaunais cietums no uzņēmuma gatavojās turpmākos 10 gadus iepirkt siltumu.

Arī uzņēmēji raidījumam atzinuši, ka līgums vēl neesot noslēgts.

Raidījums gan atzīmē, ka Olainē siltums ir viens no dārgākajiem Latvijā. Sadarbība ar cietumu izveidojusies nejauši - pašvaldība piedāvājusi nomāt zemi līdzās cietumam. Sapratuši, ka nākotnē cietums būs liels klients. Noslēgts nomas līgums uz 25 gadiem.

Pēc skandāla uzņēmēji gatavi daļu no zemes atdot cietuma vajadzībām, bet uz atlikušās zemes viņi grib būvēt savu siltuma staciju un cer siltumu piegādāt arī cietumam.

Jau vēstīts, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA) maija beigās uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinājis ilggadējo IeVP priekšnieku Puķīti.

Tiesloeitu ministrija norāda, ka ieslodzījumu vietu sistēmā ir konstatēti fakti, kas varētu liecināt par pārkāpumiem Publisko iepirkumu likuma un Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu īstenošanā.

Lai noskaidrotu tā iemeslus Bordāns ir ierosinājis disciplinārlietu par Puķītes rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!