Foto: F64
Politiķi neviennozīmīgi vērtē, vai pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša skandalozās apzagšanas nepieciešams normatīvais regulējums, kas šāda līmeņa amatpersonām pastiprinātu drošību, ceturtdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

Likumdevēju vidū pastāv dažādi viedokļi - gan, ka ap notikušo ir sacelta nepamatota ažiotāža, jo no dzīvokļa apzagšanas nevarot būt pasargāts neviens, arīdzan SAB direktors, kas ir tāds pats cilvēks kā ikviens cits Latvijas iedzīvotājs, gan, ka šis ir signāls šo jautājumu neatstāt pašplūsmā, ziņo LNT.

"Ir jāizvērtē tas, vai tiem cilvēkiem, kam ir atbildība par valsts noslēpuma saglabāšanu, pašiem ir garantēta drošība. Šobrīd nav nekādu normatīvo dokumentu par to, ka tas tiktu garantēts, tad tas ir jāgarantē," uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (V).

Turpretī Saeimas Iekšlietu komisijas deputāts Jānis Ādamsons (S) raidījumam pauda, ka nekādi papildus normatīvie akti nav vajadzīgi.

"Viena iemesla dēļ - jo jebkura valsts amatpersona ir sabiedrības daļa. Un, ja drošība nav visaptveroša, ir problēmas. Jādomā, kā drošības līmeni kopumā valstī paaugstināt, nevis ka vienai vai otrai amatpersonai ir jādzīvo īpašos apstākļos," sprieda Ādamsons.

Kā ziņots, Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā šonedēļ notikusi ielaušanās un zagļi nozaguši datoru, kurā gan neesot atradusies valsts noslēpumu saturoša informācija. Maizītim nozagts viņa privātais dators un paņemtas vēl dažas personiskās mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!