Foto: Reuters/Scanpix

Ne traģēdija Ēģiptē, ne terorakts Parīzē lielākoties nav bijuši iemesls tam, lai Latvijas iedzīvotāji atceltu vēl vasarā vai rudens sākumā ieplānotos svētku brīvdienu ceļojumus, tā, atsaucoties uz tūrisma nozares pārstāvju teikto, svētdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

"Protams, bija daļa, kas izņēma naudu un uzskata, ka jāatturas vispār no ceļojumiem, bet procentuāli tas nav daudz, tie ir kādi 10%. Lielākā daļa pārorientējās. Kad tika atcelti Šarmelšeihas reisi, tas bija novembris, un vēl bija vietas gan uz Tenerifi, gan uz Taizemi, tā kā alternatīva uzreiz bija piemeklēta," raidījumam stāstīja ceļojumu aģentūras "Tez Tour" pārstāve Marina Ulanova.

Savukārt Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas pārstāve, ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" direktore Inga Kavaca skaidroja, ka cilvēki savus Ziemassvētku un Jaunā gada ceļojumus plāno diezgan laicīgi.

"Augustā un septembrī viņi pieņem lēmumus, reaģējot uz to, kas notika novembrī, viņi pieņēma lēmumu, ka ceļos. Katram savs arguments, kāpēc viņš to dara, bet neviens nav atcēlis vai pārcēlis savu ceļojumu, nē," stāstīja Kavaca.

Gadu mijas laikā pieprasīti esot ceļojumi uz tālām un eksotiskām valstīm - Taizemi, Havaiju salām, Maurīciju, Dominikānas republiku. Tāpat arī slēpošana kalnos Austrijā un Itālijā, un vēl viens populārais maršruts ir Tenerife.

Raidījums noskaidrojis, ka tie tūristi, kuri Ziemassvētkus un Jauno gadu bija plānojuši pavadīt Ēģiptes kūrortā Šarmelšeihā, lielākoties ceļojumus neesot atcēluši, bet mainījuši galamērķi, jo drošības dēļ Latvijas tūroperatori kopš novembra uz Šarmelšeihu vairs nelido.

Patlaban nav zināms, kad lidojumi no Latvijas uz Šarmelšeihu tiks atsākti. Citas valstis, piemēram, Vācija turp lidojumus pēdējās nedēļās atsākušas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!