Foto: DELFI
Aizvadītajā nedēļas nogalē alus rūpnīcā Piebalgā notika neformāla Ministru kabineta sēde, kur gan spriests par aktuālajiem jautājumiem, gan baudīts alus, piektdien vēsta "LNT" ziņu raidījums.

Raidījums noskaidrojis, ka sēdē piedalījušies visi "Jaunā laika" ministri, arī premjers Valdis Dombrovskis. Klāt nebija ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) un tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Ideja par sēdes sarīkošanu kopā ar alus brūža apmeklējumu un ēšanu viesu namā esot radusies, pusdienojot valdības namā. Viesmīlību esot izrādījis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, tieši tāpēc sanāksme notikusi viņa Vecpiebalgas alus darītavā.

Dombrovska birojs savukārt uzņēmies pasākuma organizēšanu, ministrus par to informējot ar īsziņām.

Valdības sēde sākusies ar ekskursiju pa alus brūzi un alus degustēšanu un turpinājās kādā viesu namā, kur ministri sprieduši par valsts budžeta grozījumiem.

LNT vērš uzmanību, ka uz šo apspriedi ar alus iedzeršanu brīvdienā daudzi ministri ieradās ar dienesta automašīnām, bet no Rīgas līdz pasākuma vietai ir vismaz 130 kilometru.

Aptaujātie ministri raidījumam atzina, ka piedalījušies neformālajā sanāksmē, taču lūdza "neuzpūst no tā ziloni". Savukārt tieslietu ministrs Segliņš norādīja, ka neformāla gaisotne budžeta jautājumu risināšanai nav piemērota, tāpēc viņš pasākumu izlēmis neapmeklēt.

Politologs Filips Rajevskis raidījumā pauda viedokli, ka, ekonomiskās lejupslīdes laikā ar dienesta automašīnām brīvdienā dodoties uz alus rūpnīcu, Dombrovska valdību veidojošās partijas apliecina vien to, ka ir pilnībā zaudējušas realitātes izjūtu par to, kas patiesībā sabiedrībā notiek.

Viņš atgādināja, ka partija "Jaunais laiks" vienmēr runājusi par caurskatāmības un atklātības nepieciešamību, taču rīkojas tā, kā visas iepriekšējās valdības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!