Foto: F64
Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" saņēmusi ziedojumu no firmas, kas, iespējams, iesaistīta kontrabandā un kuras vārds figurē Vladimira Vaškeviča kukuļdošanas lietā, svētdien ziņoja raidījums "Nekā personīga".

Basketbola klubs "VEF Rīga" vairāk nekā gadu no SIA "Kravu termināls" saņēmis ziedojumus - 1000 latus mēnesī. Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizturējis vairāk nekā 50 šim uzņēmumam piederošus kravu konteinerus, un šobrīd tam ir atņemta licence, ziņo raidījums.

SIA "Kravu termināls" ir iesaistīts kriminālprocesā pret Vladimiru Vaškeviču. Viņš centies piekukuļot Muitas priekšnieku Tāli Kravali, lai tas rīkotos "Kravu termināls" interesēs.

Kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs un "Vienotības" vēlēšanu kampaņas vadītājs Edgars Jaunups intervijā "Nekā personīga" atzīst, ka viņam ar Vaškeviču dažas nedēļas pirms amatpersonas aresta bija tikšanās. Tās laikā Vaškevičs esot lūdzis nepieļaut strukturālas pārmaiņas VID Muitas kriminālpārvalē, kuru vadīja Vaškeviča bijušais kolēģis Marjans Burijs.

Pēc dažām nedēļām KNAB Vaškeviču apcietināja. Viņš centās nodot gandrīz 60 000 eiro Muitas priekšniekam Tālim Kravalim, lai tas piesegtu nelikumības uzņēmumā "Kravu termināls". Ar to saistīta 52 konteineru alkohola krava, ko muitnieki aizturēja. Vaškevičs tā centies pakalpot "Kravu terminālam", ka bijis gatavs piekukuļot Kravali, vēstīja "Nekā personīga".

Jaunups apgalvo, ka neesot sarunājis basketbola klubam "Kravu termināļa" ziedojumu. To darījis "VEF Rīga" valdes loceklis Ivars Bērziņš. Viņš ir bijušais VID darbinieks, Vaškeviča darba kolēģis VID Akcīzes preču pārvaldes Naftas produktu aprites uzraudzības nodaļas priekšnieks. Presē minēts to VID amatpersonu vidū, kas saistīti ar naftas kontrabandas piesegšanu. Tiesa, apsūdzība pret viņu nav celta.

Bērziņš nevēlējās izskaidrot, kā ziedojums izkārtots. Bērziņš jau sen vairs nestrādā VID. Viņš ir kļuvis par solīdu uzņēmēju, ir padomes loceklis Rūdolfa Meroni kontrolētā Ventspils uzņēmumā "Latvijas naftas tranzīts", vēsta raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!