Foto: DELFI
Divās Latvijas vēstniecībās – Gruzijā un Ukrainā – patlaban notiek izmeklēšanas procesi, kurās abu institūciju darbiniekus tur aizdomās par korupciju, svētdienas vakarā vēsta TV 3 raidījums "Nekā personīga".

Vairāki informācijas avoti Gruzijā apstiprinājuši, ka Latvijas vēstniecības konsule Tbilisi par Latvijas vīzas noformēšanu prasījusi dāvanas - zelta rotaslietas un citus vērtīgus priekšmetus. Toties Ukrainā bijušas sūdzības par to, ka Goda konsule Odesā Olena Aleksejenko mēģinājusi izspiest naudu no uzņēmējiem.

Ārlietu ministrija raidījumam norādījusi, ka no amata atstādināta Latvijas vēstniecības konsule Gruzijā Gundega Smiltiņa un Latvijas Goda konsule Ukrainā Olena Aleksejenko.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis atzinis, ka ir bijis pietiekams pamats, lai Smiltiņu atsauktu. "Darbinieks ir atsaukts, pārcelts darbā uz centrālo aparātu. Mēs turpināsim šo pārbaudi un tad pieņemsim lēmumu. Kāds būs lēmums, pašlaik pateikt nevaru, bet viņas karjeras iespējas diplomātiskajā dienestā es nevērtēju pārāk augstu," teicis Teikmanis.

Savukārt par Latvijas vēstniecības konsulāro dienestu jau agrāk bija izteiktas sūdzības. Apkalpošana esot ļoti nelaipna un kāds Gruzijā cienījams garīdznieks nesen no Latvijas vēstniecības esot aizgājis asarām acīs. Kad lūdzis vīzu, viņam sejā iesviesta pase un pieņemšanas telpas lodziņš aizcirsts bez kādiem paskaidrojumiem.

"Mēs savus secinājumus izdarīsim, bet nekāds kaitējums Latvijas interesēm būtībā nodarīts nav," teicis Teikmanis.

Tāpat zināms, ka vairāki Latvijas uzņēmēji sūdzējušies, ka konsule mēģinājusi no viņiem izspiest naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!