Latvijas Raidorganizāciju asociācija aicina Saeimu, lemjot pat Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļu pārvēlēšanu, rūpīgi izvērtēt līdzšinējo padomes pārstāvju darbu, teikt asociācijas paziņojumā.
4.oktobrī savas pilnvaras (NRTP) beidzas sešiem no deviņiem NRTP locekļiem. "Tas ir brīdis, kad Saeimai vajadzētu rūpīgi izvērtēt, kā NRTP locekļi pildījuši tiem uzticētos pienākumus. Diemžēl nākas secināt, ka atkārtota to pašu cilvēku ievēlēšana padomē liecinātu par to, ka vairāku politisko partiju pārstāvjus apmierina esoša situācija," pauž asociācija.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija (LRA) pauž savu neizpratni par to, ka Saeimas Cilvēktiesību komisija nav devusi publisku vērtējumu NRTP darbībai, neskatoties uz to, ka Latvijas Raidorganizāciju asociācija vairākkārt ir vērsusies gan pie Saeimas frakcijām, gan pie komisijas ar lūgumu izvērtēt dažreiz pat prettiesiskās NRTP darbības.

"Līdzšinējās padomes locekļu pilnvaru laikā nav tapis ne jaunais Radio un televīzijas likums, ne radīts optimālais digitālās televīzijas ieviešanas modelis Latvijā, kas tādējādi veicinājis konfliktus un skandālus mediju vidū," atgādina asociācija.

Asociācija arī ir neapmierināta ar frekvences piešķiršanas konkursu rezultātiem jo pēc tiem "notiek nebeidzami tiesu procesi, kas vēl vairāk saasinājušas raidorganizāciju un NRTP attiecības".

Latvijas Raidorganizāciju asociācija uzskata, ka pašreizējais NRTP sastāvs "ir diskreditējis sevi industrijas acīs, jo nav bijis spējīgs ne profesionāli, ne valstiski pildīt tiem likumā noteiktās funkcijas un sekmēt elektronisko mediju attīstību valstī". Tāpēc LRA lūdz Saeimas deputātus atbildīgāk izvērtēt izvirzītos kandidātus, kā arī apzināties industrijas nozīmi demokrātisku procesu veidošanā valstī.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija atbalsta Daci Bucinieci, kā vienīgo bezpartejisko izvirzīto kandidātu NRTP, vienlaicīgi apzinoties, ka sistēmu var mainīt tikai tad, ja NRTP strādās cilvēki, kuri izmaiņas vēlas un izprot to nepieciešamību.

Jau ziņots, ka Tautas partija darbam padomē izvirza līdzšinējo pārstāvi Ingrīdu Brigitu Strodu. Arī Zaļo un zemnieku savienība izvirza līdzšinējos pārstāvjus - Aivaru Berķi un Imantu Skrastiņu. Partija ''Jaunais laiks'' darbam padomē atkārtoti virzīs Dzintru Geku.

Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK virzīs Rīgas Stradiņa universitātes lektoru, bijušo televīzijas diktoru Jāni Tomelu. Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" frakcija virzīs Pirmā Baltijas kanāla juristu Sergeju Kārīti, bet apvienība "Saskaņas centrs" - profesoru Ābramu Kleckinu.

Valdības koalīciju veidojošās valdošās frakcijas izvirzījušas arī kopīgu kandidatūru - pašreizējo valsts aģentūras "Nacionālais kino centrs" juristi Daci Bucenieci.

Oktobrī pilnvaras beidzas Berķim, Strodai, Gekai, Skrastiņam, Unai Ulmei-Silai, un Aīdai Prēdelai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!