Saeimas deputāts Raimonds Pauls turpmāk nolēmis atbalstīt Tautas partiju (TP), aģentūrai LETA atzina Pauls. "Ir jāizšķiras par stabiliem spēkiem," savu politisko izvēli pamatoja Pauls, pieļaujot, ka kļūs par šīs partijas biedru un kandidēs no TP arī nākamajās Saeimas vēlēšanas.
Raimonds Pauls atgriežas politikā

TP vadība komentārus par Paula atbalstu partijai sniegs 2.jūlijā, aģentūrai LETA sacīja TP preses sekretārs Arno Pjatkins.

Kā liecina aģentūras LETA datu bāzes informācija, 1993.gadā Pauls bijis "Latvijas ceļa" saraksta iesniedzējs pirms 5.Saeimas vēlēšanām un strādājis Valda Birkava valdībā kultūras valsts ministra amatā, no kura gan atkāpies, pārmetot, ka kultūras sfērai nav savas pilntiesīgas ministrijas.

1995.gadā "Demokrātiskā partija "Saimnieks"" piedāvājusi Paulam kandidēt 6.Saeimas vēlēšanās, taču Maestro no tā atteicies. Tā paša gada nogalē kreiso spēku koalīcija "Darbs un taisnīgums" bez saskaņošanas ar pašu komponistu izvirzījusi Paulu par Valsts prezidenta amata kandidātu.

1997.gada augustā Pauls paziņoja par savu lēmumu kandidēt 7.Saeimas vēlēšanās, vēlāk atklājot, ka iesaistīsies jaunveidojamajā Jaunajā partijā, par kuras priekšsēdētāju viņš tika ievēlēts.

1999.gada maijā Pauls atklāj, ka ir gatavs kandidēt uz Valsts prezidenta amatu un Jaunā partija viņu oficiāli izvirza šim amatam, taču Saeimas atbalstu Maestro negūst.

2000.gadā Paulu atkal ievēl par Jaunās partijas priekšsēdētāju, bet tā paša gada maijā viņš no šī amata atkāpjas, pamatojot šādu soli ar nogurumu un nevēlēšanos uzņemties atbildību par partiju. 2000.gada augustā Pauls paziņoja, ka izstājas no Jaunās partijas, un turpmāk Saeimā darbojās kā neatkarīgais deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!