Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vēstniecības darbinieki Kijivā nav cietuši Krievijas radītajos raķešu triecienos pirmdienas rītā, informē Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).


Ārlietu ministrijā norādīja, ka tās rīcībā nav ziņu, ka sprādzienos Kijivā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirmdienas, 10. oktobra, rītā Krievija veikusi raķešu triecienu pa Kijivu – pēc gaisa trauksmes izsludināšanas galvaspilsētā nogranduši vairāki sprādzieni.

Gaisa trauksme tika izsludināta pulksten 6.47, bet pēc pulksten 8 Kijivā atskanējuši trīs vai četri sprādzieni, ziņo vietējie mediji. Ziņas par notikušo uzbrukumu apstiprina arī Kijivas mērs Vitālijs Kļičko.

Sestdien spēcīgā sprādzienā cieta Krimas tilts, kas savieno okupētu pussalu ar Krieviju. Kremlis notikušo svētdien nodēvēja par "Ukrainas sarīkotu teroraktu". Raķešu triecienu pa Ukrainu varētu būt Krievijas atbilde uz notikušo.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!