Foto: LETA

Lai uzlabotu saziņu un sekmētu informācijas un viedokļu apmaiņu, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Višņakovs kopā ar valdes pārstāvjiem un direktoriem šonedēļ apmeklēja divus stacionārus – "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" un "Biķernieki", portālu "Delfi" informēja slimnīcā.

Višņakovs iepazīstināja personālu ar slimnīcas turpmāko sešu gadu attīstības stratēģiju, informēja par plānotajiem infrastruktūras projektiem, kā arī personāla plānošanas un atalgojuma politikas jautājumiem. Tas darīts arī, lai veicinātu visu slimnīcas darbinieku visplašāko iespējamo līdzdalību un aktīvu iesaisti slimnīcas ārstniecības un aprūpes procesu uzlabošanā un sakārtošanā, uzsvēra slimnīcā.

Višņakovs uzskata, ka tikšanās ar stacionāru darbiniekiem ir ārkārtīgi būtiskas, lai informētu un diskutētu par lieliem mērķiem – turpmāko attīstību, kā arī, lai uzklausītu darbinieku redzējumu un viedokļus. Dialogs un problēmu identificēšana ir nepieciešama, lai rastu risinājumus personāla vajadzību un darba apstākļu uzlabošanā. "Esmu pārliecināts, ka informēts un motivēts personāls ir atslēgvārds pacientu ārstēšanas un aprūpes uzlabošanā un pilnveidošanā," uzsver Višņakovs.

RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis uzsvēra, ka slimnīcas turpmākās attīstības stratēģija ir izstrādāta, ņemot par paraugu Eiropas vadošo universitāšu slimnīcu un klīniku stratēģijas. "Savukārt mūsu slimnīcas attīstības stratēģiskos virzienus definēja ārstniecības vadošie speciālisti, aktīvi iesaistoties arī struktūrvienību darbiniekiem, kas sniedza savu redzējumu un priekšlikumus – turpmākai izaugsmei un pacientu ārstniecības procesu uzlabojumiem nākotnes slimnīcā," viņš sacīja.

Tāpat Plaudis atzina, ka ir virkne izaicinājumu, kas ir globāli, piemēram, arvien novecojoša populācija ar daudz dažādām hroniskām saslimšanām. Vienlaikus – pacienti ir daudz labāk informēti par ārstēšanas iespējām un sagaida kvalitatīvus uzlabojumus visos ārstēšanas un aprūpes posmos. "Virzība uz pacienta centrētu un integrētu veselības aprūpi ir mūsu mērķis un redzējums," akcentēja Plaudis.

Kā uzsvēra slimnīcas valdes loceklis Andis Pinkulis, slimnīcas sniegto ārstniecības pakalpojumu tarifi, ko apmaksā Nacionālais veselības dienests (NVD), jau vairākus gadus neatbilst aktuālajām izmaksām. "Neskatoties uz to, slimnīcai ir jānodrošina pacientu ārstēšana un aprūpe, tai jāsedz energoresursu, zāļu, medicīnas ierīču būtisks cenu pieaugums un jāsamaksā algas darbiniekiem par padarīto darbu. Algas apmērs tiešā veidā ir atkarīgas no pakalpojumu tarifos iekļautajām izmaksām. Tāpēc īpaši svarīgi, lai tarifi tiktu šogad pārskatīti un būtu tiem ilgtermiņā piešķirts finansējums, kas atbilstu reālajām izmaksām," norādīja Pinkulis.

"Finansējums, kas piešķirts lielo infrastruktūras objektu un projektu realizācijai, tiek piešķirts mērķēti un pamatoti tikai un vienīgi paredzētajam mērķim. Izbrīna publiskajā telpā apzināti vai neapzināti paustie apgalvojumi, ka to naudu slimnīca varētu novirzīt darbinieku algām. Slimnīca pat gribēdama nevar un nav tiesīga novirzīt algu palielināšanai infrastruktūras projektiem paredzēto naudu," akcentēja RAKUS valdes loceklis Kaspars Plūme.

Tikšanās otrajā daļā klātesošie diskutēja par ārstēšanas un aprūpes procesiem, kas būtu jāuzlabo vai jāpilnveido. Darbinieki uzdeva jautājumus, izteica viedokļus un arī definēja problēmas, kurām būtu nepieciešami steidzami risinājumi. Piemēram, tika pārrunāts joprojām aktuālais darbinieku veselības apdrošināšanas jautājums un turpmākās atalgojuma politikas jautājums, lai noturētu un arī piesaistītu nepieciešamo personālu darbam RAKUS, norādīja slimnīcā.

Tuvāko nedēļu laikā Višņakovs kopā ar valdes locekļiem un direktoriem apmeklēs visus slimnīcas stacionārus, kur tiksies ar darbiniekiem, informējot par aktualitātēm un uzklausot ikviena viedokli, tādējādi nodrošinot atgriezenisko saiti, atklāja RAKUS.

Jau ziņots, ka par slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Višņakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!