Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) Rīgas domei ir lūgusi nekavējoties atcelt 2005.gada 12.jūlijā pieņemtos noteikumus “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību”, informēja ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.
Šā gada 12.jūlijā Rīgas dome nolēma, ka pašvaldības namu iedzīvotājiem būs daļēji jāsedz ūdens patēriņa starpība “Rīgas ūdenim”.

“Ministrija galvenokārt ir iebildusi pret šī dokumenta juridisko formu un dažu punktu formulējumu, bet ne pret ieceri par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksu. Mēs esam gatavi atcelt Rīgas domes noteikumus, to vietā būs instrukcija,” skaidro domes Komunālo jautājumus komitejas vadītājs Ivars Gaters. Viņš ir arī ticies ar RAPLM pārstāvjiem, lai pārrunātu šo jautājumu un vienojies par šādu problēmas risinājumu.

Šo jautājumu jau rīt, 8. septembrī, varētu izskatīt Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja.

Ministrija esot saņēmusi Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas 31.augusta vēstuli, kurā RAPLM tiek informēta, ka komiteja ir sagatavojusi un virzīs steidzamības kārtā pieņemšanai Rīgas domē noteikumu projektu par ūdens patēriņa starpības apmaksas atcelšanu.

Ja Rīgas dome tuvākajā laikā neatcels šos noteikumus, to darbību, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 49.pantu, apturēs ministrija, sola ministrs Māris Kučinskis (TP).

Rīgas domes lēmums paredzēja, ka pašvaldību māju iedzīvotājiem būtu jāsedz ūdens patēriņa parāda starpība “Rīgas ūdenim”, kas rodas dzīvokļu individuālo skaitītāju un pašvaldības ēku kopējo skaitītāju atšķirīgo rādītāju dēļ, ja tā nepārsniegs 15% no kopējā patēriņa.

Ūdens patēriņa starpībai pārsniedzot 15%, pārējo segtu nama apsaimniekotājs.

2005.gada pirmajos trīs mēnešos ūdens patēriņa starpība pašvaldības mājām bijusi 17% no kopējā patēriņa. Tomēr atsevišķām ēkām tā pārsniedzot pat 30%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!