Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"TB/LNNK" vadība sava tieslietu ministra Dzintara Rasnača "skapja pārvešanas lietai", izmantojot dienesta transportu, pirmdien pavisam nemanāmi ir pielikusi punktu, otrdien raksta laikraksts "Diena".

"Mēs to pārrunājām partijas vadības līmenī. Dzintars Rasnačs ir atzinis savu vainu un atvainojies sabiedrībai," izdevumam pastāstīja NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Viņš norādīja, ka partijai nav jāvērtē, vai ministrs ir pieļāvis kādu pārkāpumu, jo tas jau ir tiesībsargājošo iestāžu kompetencē. Kolēģi arī aicinājuši Rasnaču turpmāk izvairīties no šādas rīcības.

NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka Rasnačs uzreiz paziņoja, ka ir vainīgs, un atvainojās. Viņš, tāpat kā Bērziņš, uzskata, ka šim jautājumam var pielikt punktu.

Kā ziņots, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijai (TM) piederošu mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi.

Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs pēc šīs informācijas publiskošanas publiski atvainojās visiem, kam ar savu rīcību - izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai - nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

"Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," skaidroja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!