Foto: F64

Pārrunājot valdības rīcības plāna izpildi, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) piektdien premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) uzsvēris dalītā īpašuma tiesiskā regulējuma precizēšanu un virzību Saeimā.

Kā informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenbergs, Rasnačs atzina, ka īpaša uzmanība tiks veltīta plānotajiem grozījumiem Maksātnespējas likumā saistībā ar administratoru profesijas reformu un viņu darbības uzraudzības pastiprināšanu.

Tāpat uzmanība tiks veltīta Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumprojektā paredzētajiem konceptuālajiem risinājumiem valsts garantēto uzturlīdzekļu saņēmēju loka paplašināšanai un to piešķiršanas kārtības vienkāršošanai, kā arī dalītā īpašuma tiesiskā regulējuma precizēšanai un virzībai Saeimā, lai piedāvātu iespēju dzīvokļu īpašniekiem izbeigt dalītā īpašuma attiecības.

Ministrs uzsvēra, ka lielākais darbs notiks arī parlamentā, lai Saeimas komisijās nodrošinātu TM sagatavoto priekšlikumu izskatīšanu un virzību.

Kā ziņots, Kučinskis šomēnes ir sācis tikšanās ar visiem valdības ministriem, lai pārrunātu, kā ir veicies ar valdības rīcības plāna izpildi līdz septembrim.

Šodien valdības rīcības plāna izpildi premjers pārrunāja ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un tieslietu ministru.

Kad būs notikušas visas tikšanās, premjers sniegs savu vērtējumu par pārrunāto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!