Foto: F64

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) uzskata, ka pašlaik nebija īstais brīdis, kad celt ministru algas, taču panāktā vienošanās ir jārespektē.

Politiķis norādīja, ka no likuma grozījumiem viņš atbalsta vienīgi kompensējošā mehānisma 50% apmērā no algas ieviešanu situācijām, kad ministri aizvieto savus kolēģus. Šādu lēmumu vajadzēja pieņemt jau sen, jo, aizvietojot kolēģi, ministra darbs prasa lielu un nopietnu atdevi.

Rasnačs šo viedokli pauda šorīt pirms vēl Saeima bija nobalsojusi par algu paaugstināšanu.

Kā ziņots, Saeima pirmdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas.

Mainot likumu, nākamgad bruto algas palielinājums Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem būs aptuveni 600 līdz 700 eiro, iepriekš sacīja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V).

Tāpat paredzēts noteikt, ka Ministru kabineta pārstāvji saņem piemaksu 50% apmērā no tam noteiktās mēnešalgas, ja papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem aizvieto kādu prombūtnē esošu valdības pārstāvi. Šobrīd likums paredz šo piemaksu 30% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!