Foto: F64

Nesaskaņojot grozījumus likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" ar žurnālistu nevalstiskajām organizācijām, Tieslietu ministrija pieļāvusi kļūdu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Ministrs norādīja, ka labā prakse pat ierēdniecības līmenī paredz, ka grozījumi likumos jāsaskaņo ar nevalstiskajām organizācijām. Saistībā ar grozījumiem Preses likumā ierēdņi to neizdarīja, tāpēc projekts tika "atdots atpakaļ". Patlaban ir uzdots grozījumus saskaņot ar Latvijas Žurnālistu asociāciju un Latvijas Žurnālistu savienību. Tikai pēc saskaņojuma grozījumus varēs virzīt tālāk, norādīja Rasnačs.

Vienlaikus nozares ministrs pauda viedokli, ka grozījumi ir vien formāls saskaņojums ar Kriminālprocesa likuma normām, kas jau nosaka kriminālprocesa atspoguļošanas rāmjus masu medijiem. "Es uzskatu, ka likuma redakciju var grozīt un tā jāpanāk tāda, lai žurnālisti tai dod zaļo gaismu, bet tas neierobežotu vārda brīvību," savu viedokli pauda Rasnačs.

Viņš norādīja, ka izskanējusī informācija, ka ar jaunajiem grozījumiem likumā krimināllietas nevarēs atspoguļot līdz iztiesāšanas brīdim, ir pārspīlējums. "Lietu atspoguļojums ir, bija un būs, bet jārunā par liecinieku aizsardzību informāciju atspoguļojot," sacīja tieslietu ministrs.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrija (TM) izstrādājusi grozījumus likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", paredzot plašākus ierobežojumus informācijas publiskošanai par kriminālprocesiem.

Tieslietu ministrija (TM) izstrādājusi grozījumus likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", paredzot plašākus ierobežojumus informācijas publiskošanai par kriminālprocesiem.

Grozījumus izstrādājusi darba grupa, kurā bija pārstāvji no dažām valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, taču nebija pārstāvēta neviena no žurnālistu profesionālajām organizācijām, mediju īpašnieki un vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!