Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) publiski atvainojies par Tieslietu ministrijas (TM) mikroautobusa izmantošanu sava privātā skapja pārvešanai.

"Es publiski atvainojos visiem, kam es ar savu rīcību esmu nodarījis kaitējumu vai varēju būt nodarījis kaitējumu. Esmu izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu," sacīja Rasnačs, piebilstot, ka likums Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu "pieļauj šādu rīcību ārkārtas situācijās".

"Es uzskatu, ka es esmu rīkojies neprofesionāli, tāpēc es publiski vēlreiz atvainojos," uzsvēra tieslietu ministrs. "Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienas pārtraukuma 40 minūtes."

Kā pirmdien vēstīja aģentūra LETA, Rasnačs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar TM mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārveda privātu skapi.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30. marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!