Foto: F64

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) skapi, izmantojot Tieslietu ministrijas (TM) transportlīdzekli, vedis no sava dzīvokļa pie savas līgavas, aģentūrai BNS pastāstījis pats Rasnačs.

Ministrs uzsvēra, ka jebkāda cita veida izskanējusī informācija par šo tēmu nav patiesa.

"Tas ir mans skapis, un viņš man iet līdzi. Skapis tika iepriekšējā vakarā izjaukts un izjauktā veidā maksimāli ātri transportēts. Es braucu pie savas līgavas dzīvot un man nav pat, kur savas drēbes likt. Katrai normālai sievietei pašai ir pilns skapis ar drēbēm, un vīrietim nav, kur savas likt," sacīja Rasnačs.

Jau ziņots, ka Rasnačs otrdien atvainojās par savu rīcību, norādot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkapumu, taču likumu pārkāpis neesot. Ministrs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums - skapja transportēšana veikta pusdienu pārtraukuma laikā un ministrs procesam ziedojis 40 minūtes no sava pusdienlaika. Viņš arī pastāstīja, ka ir veicis samaksu par patērēto degvielu, taču nekādus dokumentālus pierādījumus tam neesot prasījis.

Kā ziņots, Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien norādīja, ka Rasnačam jāatvainojas par savu rīcību, savukārt Nacionālās apvienības valde plāno izvērtēt Rasnača rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!