Foto: LETA

Izmantojot dienesta transportu privātajām vajadzībām, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir sniedzis sliktu piemēru citiem valsts pārvaldē strādājošajiem, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera ieskatā šāda rīcība nav atbalstāma, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars. Valsts amatpersonai šādi rīkoties nevajadzētu, uzskata valdības vadītājs.

Tāpat Kučinskis uzskata, ka būtu pareizi, ja ministrs par šādu rīcību publiski atvainotos. Premjers gan arī uzsver, ka ministrs pats jau ir atzinis nodarīto un atlīdzinājis valstij nodarītos zaudējumus.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijas (TM) mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi, liecina portāla "Tvnet" rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30. marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!