Foto: DELFI

Ceturtdien, 19.februārī, no plkst.11.30 līdz 12.30 notiks mītiņš pie Rīgas domes, kurā iedzīvotāji izteiks neapmierinātību ar domes pieņemtajiem lēmumiem, informēja pasākuma organizatore - biedrība "GiiBii".

Pieteikumu rīkot mītiņu ar mērķi "izteikt neapmierinātību par Rīgas domes pieņemtajiem lēmumiem" 4.februārī Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā iesniedzis biedrības "GiiBii" izpilddirektors Kaspars Savickis, informē organizatori.

Rīgas domē apstiprināja, ka iesniegums par pasākumu ar minēto mērķi minētajā datumā ir iesniegts.

Organizatori informē, ka mītiņa jaunumiem var sekot internetā - portālā "draugiem.lv" izveidotajā pasākumu sadaļā "Mītiņš pie Rīgas domes". Pašlaik ir pieteikušies vairāk nekā 160 atbalstītāji.

Galvenie lēmumi, kas izraisa protestētāju neapmierinātību, ir sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšana, pašvaldības īpašumu, konkrētāk - Lucavsalas, izpārdošana un Eiropraida rīkošana Rīgā, ko atļāvusi dome.

Biedrības "GiiBii" pārstāvji uzskata, ka sabiedriskā transporta cenu sadārdzināšana ne tikai neatrisinās situāciju Rīgā, bet pasliktinās to. Cilvēkiem izdevīgāk kļūst pārvietoties ar privāto transportu, kā rezultātā palielinās auto skaits pilsētā. Tas savukārt paildzināšot laiku, kuru cilvēki pavada sastrēgumos, un veicināšot pilsētvides piesārņošanu. "Daļa cilvēku vienkārši nevarēs atļauties pirkt biļeti un brauks bez tās, kā rezultātā ienākumi nevis palielināsies, bet samazināsies," uzsver protestētāji.

Mītiņu rīko biedrība "GiiBii" sadarbībā ar vairākām pašmāju organizācijām - "Antiglobālisti", "Latviešu biedrība", partija "Suverenitāte". Informatīvi to atbalsta portāla "draugiem.lv" lapas "NoHomoLV" un "ProtestiLV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!