Foto: LETA
Būvfirmas SIA "Skonto būve" vadītājs Guntis Rāvis otrdien dibinātās biedrības "Stratēģiskās pētniecības un vadības centrs" darbībā aktīvi nepiedalīsies, un viņš ir tikai biedrības idejiskais atbalstītājs, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Skonto būves" pārstāve Kristīne Zeltiņa.

"Rāvis ir informēts par šo biedrību un idejiski to atbalsta, taču nav starp biedrības dibinātājiem, neieņem tajā nekādus amatus un pagaidām arī neplāno aktīvi piedalīties biedrības darbā," sacīja Zeltiņa.

Jau ziņots, ka Latvijas akadēmiķi, zinātnisko iestāžu pārstāvji un uzņēmēji, no kuriem pazīstamākie ir "Skonto būve" vadītājs Rāvis, "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un "Liepājas metalurga" vadītājs Sergejs Zaharjins, nodibinājuši biedrību "Stratēģiskās pētniecības un vadības centrs", kuras mērķis ir Latvijas tautsaimniecības ilgtermiņa attīstības programmas izstrāde un tās realizācija.

Kā informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Deniņš, biedrības galvenais mērķis ir zinātniski un praktiski pamatotas Latvijas tautsaimniecības ilgtermiņa attīstības programmas izstrāde, tajā skaitā virzot jautājumus par investīciju piesaisti lieliem inovatīviem projektiem Latvijas tautsaimniecības izaugsmes atjaunošanas sekmēšanai.

Biedrība ilgtermiņa attīstību konceptuāli saskata modelī: "Izglītība - zinātne - inovācijas - starptautiski konkurētspējīga tautsaimniecība - sabiedrības sociālie un ekonomiskie ieguvumi." Latvijas ilgtermiņa attīstības jautājumu lokā ietvers šo jomu vispusīgu analīzi, saskaņotu attīstības programmas izstrādi un īstenošanu.

Mērķu realizēšanai biedrība plāno iesaistīt kompetentus vietējos un ārvalstu ekspertus, kā arī uzklausīt kolēģu zinātniski pamatotos viedokļus un ieteikumus valsts attīstībai.

Biedrība būšot no partijām un valsts neatkarīga zinātniska institūcija, kuras dibinātāju vidū ir Latvijas Universitātes (LU) profesors un uzņēmējs Deniņš, aizejošais Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis, Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis, LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks un Banku augstskolas profesore Tatjana Volkova.

Rāvis iepriekš darbojies kustībā "Par labu Latviju", šīs kustības un tajā ietilpstošo partiju ziedotāju vidū savulaik ir bijis arī Lipmans un Zaharjins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!